baleset

2021.07.06. 15:23

Gyalogost gázolt egy autós Győrben – fotók

A gyalogost kórházba vitték.

kisalfold.hu/police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

Győrben, az Arató utcában közlekedett egy személygépkocsi vezetője július 5-én 7 óra 25 perckor. Haladása során járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért a kocsija elejével elütötte az úttest bal oldaláról a jobb oldalra átkelő gyalogos lányt. A fiatalkorú a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit – közölte a rendőrség kedden.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gyalogosan közlekedők, illetve a gépjárművezetők figyelmét:

- Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen!

- A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról!

- A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!

- Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

- A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

- Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!

- A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában