egy borozóban indult

2020.12.21. 15:27

Győr-Moson-Sopron megyei főügyészség: 8,6 millió forintot csalhatott ki egy 30 éves nő a 75 éves férfitól

Két év alatt legkevesebb 8 millió 693 ezer forintot csalhatott ki a nő különféle befektetési ígéretekkel a férfitól.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció/pixabay.com

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a nő egy borozónál ismerkedett meg a férfival, akinek álnéven mutatkozott be. 200.000 forintot kért tőle kölcsön órákra, amiket Ausztriában értékesít majd az ismerőse. A számla nélküli órákat – állítása szerint – a határon elvették, azokat 300.000 forintért ki kellett váltania.

Az ügyészség közleménye szerint hat nap különbséggel három hitelkeretet igényeltetett a sértettel 1.100.000 forint értékben, melyek terhére mobiltelefonokat, monitor tv-t, és bútorokat vásároltatott magának.

Később a nő hamis ígéreteket fogalmazott meg az átvett összegek visszafizetésére. Ezzel kapcsolatban állította azt, hogy 17 millió forint érkezik a bankszámlájára, azt, hogy egy győri telket értékesít és azt is, hogy 24 millió forintot örökölt egy Svédországban élő rokonától. Ezen összegek kezelési költségeire, kamataira, járulékos költségeire több mint hatmillió forintot vett át a sértettől.

Hivatkozott továbbá a nő rendőrségi büntetésre, egy széfre, melyhez nehezen fér hozzá, gépkocsi átírásra, alkatrész vásárlásra, amikre újabb és újabb összegeket kért és kapott a sértettől.

A nőnek a 8.639.000 forint visszafizetése sosem állt szándékában és arra lehetősége sem volt – közölte az ügyészség.

Az ügyészség folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja. Mivel a cselekményeket próbára bocsátás hatálya alatt követte el, vele szemben halmazati büntetést kell kiszabni. Az ügyben döntést várhatóan a Győri Járásbíróság hoz – olvasható az ügyészség hétfői közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában