29 éve rendőr

2020.11.30. 12:31

Kiss Zoltán a csornai kapitány

Ismerkedik új munkahelyével és új munkatársaival a Csornai Rendőrkapitányság november 10-től megbízott vezetője. Kiss Zoltán ezredes ezelőtt Kapuváron volt kapitány. Első tapasztalatai kedvezőek, mondta el a Kisalföldnek.

Cs. Kovács Attila

Kiss Zoltán csornai rendőrkapitány

Fotó: Cs. Kovács Attila

Új vezető irányítja november 10-től a Csornai Rendőrkapitányság munkáját. A megyei főkapitány Kiss Zoltán ezredest bízta meg a feladattal, aki korábban Kapuváron volt kapitányságvezető. A Kisalföld érdeklődésére elmondta: új munkahelyével már megismerkedett és munkatársaival törekszik a személyes kapcsolatra. Első tapasztalatai szerint jó légkör uralkodik a kapitányságon és a kollégák csapatként hajtják végre a feladatokat. „Nyilván nehéz szívvel hagytam el Kapuvárt, hiszen eddig minden odakötött. Nagyon jólesett, hogy a város polgármestere búcsúzóul elismerő oklevéllel és emlék­éremmel köszönte meg az elmúlt tizenöt évnyi együttműködést” – jegyezte meg Kiss Zoltán.

Nem volt kérdés a pályaválasztás

Kiss ezredes másfél évtizeden keresztül vezette a kapuvári kapitányságot. Huszonkilenc esztendeje szolgál rendőrként, 2001-től a bűnügyi osztály vezetője volt.

Kiss Zoltán csornai rendőrkapitány
Fotó: Cs. Kovács Attila

– A sorkatonai szolgálatom során szerettem meg az egyenruhát, a fegyelmet, a parancsrendszert. Nem is volt kérdés számomra, hogy leszerelésem után a rendőrségre jelentkezzem – idézte fel a kezdeteket.

Fontos a jó kapcsolat

– Bűnügyi területen dolgoztam hosszú ideig, aztán kapitányságvezető lettem. Eddigi tapasztalataimra építve igyekszem új szolgálati helyemen is ellátni a rám bízott feladatot. Ennek egyik zálogát abban látom, hogy jó kapcsolatot építsek ki a hozzánk tartozó településekkel. Ez mindig is fontos volt számomra. Csorna polgármesterével már találkoztam és ő támogatásáról biztosított.

Látja a feladatokat

– Áttekintettem a kapitányság bűnügyi helyzetét, valamint a rendészeti osztály eredményességi mutatóit. Kiemelt feladatunknak tekintem, hogy az állampolgárok biztonságérzetét befolyásoló jogsértések ellen hatékonyan lépjünk fel. Elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények, lopás, lakásbetörés, betörés, felderítési eredményeinek javítására gondolok. Ugyancsak fontos feladat a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számának csökkentése, kiemelt figyelmet fordítva a halálos balesetek megelőzésére. A kapitányságon személyi változásokat nem tervezek, szeretnék azzal a vezetői csapattal és a teljes állománnyal együtt dolgozni, akik az elmúlt években már bizonyítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában