ittasan igazoltatták

2020.10.12. 08:37

Megyei főügyészség: testvérét vádolta hamisan egy javítóintézetből megszökött fiatal

Egy fiatal megszökött a javítóintézeti nevelésből, majd a vele szemben szabálysértés miatt intézkedő rendőrnek testvére nevét és adatait adta meg – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint januárban az egyik győri bíróságról szökött meg a jelenleg 19 éves férfi. Egy hónappal később, februárban ittas állapotban a zebra lámpájának piros jelzése ellenére egy főút egyik járdaszigetére sétált egy bevásárlóközpont előtt. A rendőri intézkedés során saját testvére nevét és adatait adta meg, mellyel – az ügyészség álláspontja szerint – elkövette a hamis vád vétségét.

Az ügyészség a vádiratban a jelenleg is javítóintézeti nevelését töltő férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei folytatták le, az ügyben pedig a Győri Járásbíróság dönt – olvasható az ügyészség közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában