Parkoló autókat is megrongált

2020.05.27. 08:52

Felgyújtott nyolc szelektív kukát egy hajléktalan férfi Győrben, letartóztatták

A férfi az első kukát „szabaduljunk a gonosztól” megjegyzéssel gyújtotta fel, korábban pedig befeküdt a konténerbe.

kisalfold.hu

Fotó: Ügyészség

A Győri Járási Ügyészség a gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés ténye és annak veszélye miatt indítványozta a hajléktalan férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves férfi idén januárban, Győrben befeküdt egy hulladékgyűjtő konténerbe, majd onnan kiszállt és mezítláb állva, „hogy szabaduljunk a gonosztól” megjegyzéssel felgyújtotta azt. A múlt héten felgyújtott további hét szelektív hulladékgyűjtő, illetőleg ruhatároló konténert. Miután hajnalban gyanúsítottként kihallgatták, délután fém és műanyag kukákat borogatott, melyek közül két darab 240 literes hulladékgyűjtő megrepedt.

Fotó: Ügyészség

A férfi ellen rongálás és más bűncselekmények miatt van folyamatban az eljárás, mely bűncselekményeket különös visszaesőként úgy valósított meg, hogy további két eljárás is folyamatban van ellene rongálás és más bűncselekmények miatt. Ezen utóbbi eljárások tárgya ugyanis egy kórházi épület homlokzatának megrongálása és a kórháznál parkoló autók visszapillantó tükreinek, ablaktörlőinek, ajtó üvegeinek betörése.

Fotó: Ügyészség

Az elkövetővel szemben jelen eljárásban több mint öt év kiszabható. A férfi által okozott kár meghaladja a félmillió forintot.

A bíróság az ügyészség álláspontját osztva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A határozat véglegessé vált – tájékoztatott szerdán közleményben dr. Takács Péter főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában