akció

2020.02.29. 08:10

Embercsempészt és szír menekülteket fogtak a rendőrök Győrnél – fotó

Heten utaztak az autóban az M1-esen.

police.hu

Fotó: A rendőrség felvétele

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy szerb honosságú gépkocsit szombaton reggel 4 óra 40 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben az szerb sofőrön kívül további hat férfi utazott. Ők mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat – közölte a rendőrség szombaton.

A kocsi utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányságra előállították őket. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Fotó: A rendőrség felvétele

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában