Időjárás

2024.03.23. 07:48

Szombaton hidegfront érkezik az Észak-Dunántúlra - Este zivatarok is jöhetnek - videó

Szombaton hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé számíthatunk csapadékra, erős, a front mögött viharos széllökésekre is. Az esőfelhők nyugat felől érkeznek hazánk fölé.

Kisalföld.hu

Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében. Fotóillusztráció: Pixabay

Szombat, 7.46

Kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél.

Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a Met.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában