Vízügy

2023.02.17. 12:13

A Fertő-tó vízszintje tovább csökken, nem várható csapadék a jövő héten Győr-Moson-Sopronban

Az Országos Vízjelző Szolgálat számításai szerint az előrejelzések szerint a következő 10 nap alatt sehol nem valószínű területi átlagban jelentős csapadék. Térségünkben a napi középhőmérsékletek tartósan fagypont felett várhatóak.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Magasi Dávid

Többször írtunk már a Fertő-tó helyzetéről, javulás a közeljövőben sem várható. Országos Vízjelző Szolgálat és az ÉDUVIZIG adatai szerint az elmúlt 6 napos időszakban a Duna részvízgyűjtőin és az Igazgatóság területén összességében és területi átlagban sehol nem hullott jelentős csapadék - írta honlapján hidrológiai tájékoztatójában az ÉDUVIZIG.

A Rába, Marcal és Lajta, illetve a dombvidéki kisvízfolyásaink vízjárása is lassú apadást, vagy stagnálást mutat. A szállított vízhozamok mindenhol
elmaradnak az átlagos értékektől. Lényeges változás sehol nem várható.

Az elmúlt napok enyhébb időjárása miatt a korábban megfigyelt jégjelenségek a legtöbb helyen megszűntek.  A Fertő-tó péntek reggeli nyugalmi vízszintje 71 cm-el marad el a mai napra érvényes szabályozási szinttől és 22 cm-el alacsonyabb az 1966-2021 időszak mai napra számított legalacsonyabb értékénél. A tóból nincs vízeresztés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában