téli időjárás

2021.01.14. 07:12

Kis hóra ébredtünk, délelőtt is havazott szerte a megyében – videó, fotók

Hó mellett viharos széllökésekre is kell számítanunk Győr-Moson-Sopron megyében csütörtökön.

kisalfold.hu

16.00 – Téli videó Sopronból

11.58 – Havazik szerte a megyében

Az Időkép online térképe szerint most is havazik szerte a megyében.

11.56 – Téli videó Kapuvárról

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0053PX25ZOlek2IC10FLGqFDR0BvMZVFCZ7zlI786odAhIGrEr7OxAa6w&v=XnAS75GKe7c&feature=youtu.be

10.26 – Kapuváron ismét esik a hó – jelentette Olvasónk

9.04 – Síkosságmenetsítés Győrben

„A Győr-Szol Zrt. az éjszaka folyamán teljes kapacitással végezte az utak síkosságmenetsítését, a munka jelenleg is tart. A társaság nagy járművei a hidak, felüljárók, tömegközlekedési és főútvonalak síkosságmentesítéséről gondoskodtak. A járdákra, kerékpárutakra kisgépekkel juttatják ki a szóróanyagot. A munkagépek mellett kézi erővel is takarítják a járdákat, buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket” – közölte portálunkkal Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs csoportvezetője.

Nádor utca, Győr

A számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Mártírok út illetve Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út), a Nagy Imre utcában a Bakonyi úton, a régi Bácsai úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Fotók: Olvasó-Tudósító

8.52 – Egyelőre szerencsére balesetek nélkül, újabb Olvasói fotók Győrből

Egyelőre nem okoz nagy problémát a havazás az országban, az átlagosnál kicsit több műszaki mentéshez kell vonulniuk a tűzoltóknak – mondta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel. A helyettes szóvivő elmondta, a Komárom-Esztergom megyei Környén három autó ütközött össze, Császáron pedig egy kisteherautó csúszott árokba.

7.39 – Olvasóink felvételei

Várjuk a további képeket: [email protected]

Felvételek Kapuvárról.
Pannonhalma

Csütörtök, 7.11

Napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő – írja friss elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában