Egy kis szelet Amerika

2024.04.09. 16:33

Stanfordi kapcsolatokat épít a Széchenyi-egyetem - fotók

Egy kis szelet Amerika Győrbe érkezett, méghozzá a Széchenyi István Egyetemre. Dr. Glenn Tiffert, a kaliforniai Stanford Egyetem Hoover Intézetének kiváló kutatója, a modern Kína történésze tartott angol nyelvű előadást a hallgatóknak a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában. Mielőtt megtartotta volna Félvezetők: esettanulmány az ellátási láncok biztonságossá tételéről címmel előadását, interjút is adott a Kisalföldnek.

Kisalföld.hu

Stanfordi és a Széchenyi Egyetem - Dr. Glenn Tiffert, kaliforniai Stanford Egyetem Hoover Intézetének kiváló kutatója és Dr. Lukács Eszter nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettes egyetemi docens.

Fotó: Csapó Balázs

- Azért jöttek Győrbe, hogy megismerjem a Széchenyi istván Egyetemen az innovációs tevékenységet, illetve hogy betekintést kapjak a helyi járműipar biztonságtechnikai és kiberbiztonsági területekbe, valamint ennek kutathatóságáról egyeztettünk az egyetem szakembereivel - mondta el.

Korábban nem volt kapcsolat a győri, illetve a stanfordi intézmények között. A tegnapi találkozót is az amerikai nagykövetség segítségével hozták létre, viszont dr. Glenn Tiffert nem vetette el a kapcsolatkiépítést, sőt nagyon nyitott és örülne a további együttműködésnek.

- Ami nagyon tetszik nekem a győri Széchenyi-egyetemen, az a gyakorlati oktatás, illetve az ahogyan az ipari szereplők és az egyetem is bevonja a hallgatókat. Egy hármas egységként működnek együtt, ami példaértékű lehet számunkra is a Stanford-on. Ezt a tapasztalást viszem magammal és biztosan megosztom a kollégáimmal az itt látottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában