NAV

2024.02.20. 19:01

Többféle módon kérhetjük postázást: az elkészített adóbevallási-tervezet legkésőbb március 15-étől elérhető

Március 15-től mindenki megnézheti szja-bevallási tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ügyfélportálján vagy eSZJA-oldalán.

Kisalföld.hu

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. Az elkészített adóbevallási tervezet legkésőbb március 15-étől elérhető, legegyszerűbben a NAV Ügyfélportálján vagy eSZJA-oldalán. Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 18-áig, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Aki lecsúszik a március 18-ai határidőről, május 21-éig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását. További információk a NAV oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában