Nehéz év jön?

2024.01.10. 12:47

Gyengülnek a gazdasági kilátások Ausztriában - ez a kint dolgozó magyarokat is érintheti

Nehéz évre készül 2024-ben a burgenlandi ipar – ez derült ki a Burgenlandi Ipartestület hétfői újévi fogadásán Kismartonban. A legfrissebb negyedéves gazdasági felmérés szerint minden cég az átlagostól rosszabb üzleti helyzetre számít a következő hónapokban. Amennyiben a várakozások bekövetkeznek, az az Ausztriában munkát vállaló magyarokra is jelentős hatással lehet.

Kisalföld.hu

A gazdasági fejlemények hónapok óta nem adnak okot a bizalomra. Az év első felében még elég jól alakultak a dolgok, a harmadik negyedévtől viszont recessziós tendencia mutatkozik. A negyedik negyedévről még nincs adat, de a kilátások kicsit gyengültek - írta a burgenland.orf.at.

A burgenland.orf.at beszámolója szerint a mintegy 150 burgenlandi iparvállalat közül egyik sem optimista a következő hónapok tekintetében, 15 százalékuk kifejezetten arra számít, hogy gyenge lesz a fejlődés. A politikusoknak fel kell ismerniük a vészjelzéseket, és cselekedniük kell. Egyértelműen szükség van az energiaköltségek csökkentésére, mert az energiaárak Ausztriában még mindig nagyon magasak. Jelentősen csökkenteni kell a nem bérjellegű munkaerőköltségeket, és csökkenteni kell a bürokráciát - hangzott el a rendezvényen.

A szakma a kihívások ellenére magabiztosságot akart mutatni, ezért tartották az újévi fogadást, amire egy ismert vendégelőadót is meghívtak. Matthias Strolz egyfajta motivációs beszédet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában