Autógyár átalakulása

2023.07.31. 20:39

Audi Hungária: gazdasági siker, fenntarthatóság és elektromos jövő Győrben

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke exkluzív interjút adott a Hungary Today-nek, amelyben felvázolja, hogy a nagy múltú autógyár jelenleg milyen jelentős átalakuláson megy keresztül - írta az MTI.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Fotó: Pexels

Ebben úgy vélekedett, hogy mivel a gazdasági siker és a fenntarthatóság kéz a kézben jár, az ESG (Environment, Social, Governance) a cég stratégiájának egyik központi elemévé vált. Az autóipar történelmének legnagyobb átalakulási folyamatán megy keresztül, amelynek végén csak azok a gyártók maradhatnak versenyképesek, amelyek képesek összehangolni a gazdasági teljesítményt a fenntarthatósággal, mondta.

A motorfejlesztés jövőjét illetően leszögezte, az Audi világos irányt szabott meg magának: a jövő az elektromos. Az AUDI AG e-mobilitási stratégiája 2033-ra tervezi a belsőégésű motorok gyártásának fokozatos megszüntetését.

Az úgynevezett "Next Level" menedzserképzés programról Alfons Dintner elmondta, hogy számára a vállalkozói készség, a megoldásorientált gondolkodás és az emberség a legfontosabbak. Elvárásai közt fontos szerepet foglal el a szakmai hozzáértés, a kockázatvállalási hajlandóság, valamint a nemzetközi kultúrák és együttműködés iránti affinitás.
Elmondta, harminc évvel ezelőtt az AUDI AG 180 lehetséges telephely közül Győrt választotta. Magyarország stabil gazdasági környezetet és befektetésbarát légkört biztosít, és mint ipari helyszín, versenyképessége szempontjából fontos, hogy az általános működési feltételek hosszú távon érvényesek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában