Energiaválság

2022.10.13. 16:42

Átalakítják rendezvényhelyszínné a Viatort Pannonhalmán - november közepétől ideiglenes szünetet tart az étterem

A Pannonhalmi Főapátság a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben felelősséggel előre tekint - írta a bencés szerzetesközösség.

kisalfold.hu

A Viator több mint egy évtizede nyitotta meg kapuit Pannonhalmán.

  • Döntésük értelmében a folyamatosan növekvő energiaárak miatt a Viator Apátsági Étterem és Borbár szolgáltatásait átalakítják.
  • 2022. november 14-től konferencia- és rendezvényhelyszínként működtetik tovább és tervezik az épület energiahatékony átalakítását.
  • Az étteremben az a’la carte és csoportos, menüs étkezési lehetőséget is ideiglenesen szüneteltetik.

"A pannonhalmi bencés szerzetesközösség több szempontot is mérlegre tett a döntés meghozatalában. A Főapátság fenntartásában működő tíz iskola és kollégium, valamint a két szociális otthon iránt tanúsított felelősség volt a döntő érv, hiszen összesen 3400 diákról, az őket oktató tanárokról és több mint száz idős, rászoruló emberről kell folyamatosan gondoskodni.

A monostor gyűjteményeiben őrzött kulturális hagyaték állagmegóvása és őrzése fennállásunk óta – több mint ezer éve – küldetésünk szerves része. A nemzeti kulturális örökség részét képező több száz éves, felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékek különösen érzékenyek a külső környezeti hatásokra. A gyűjteményeket állandó hőmérsékletű és páratartalmú környezetben kell tartani, hogy a jövő generációi számára is épségben megőrizhessük - ezek szintén energiaigényes folyamatok" - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában