Audi Hungaria

2022.08.15. 21:53

Az Arrabona Racing Team harmadik lett a Formula Student East versenyen - fotók

A Formula Student East versenyt, a régió legnagyobb nemzetközi konstrukciós mérnökversenyét az idei évben augusztus 8. és 12. között rendezték meg, amelyen a vállalat által is támogatott csapat, az Arrabona Racing Team a dobogó harmadik fokát szerezte meg az összetett értékelésben.

kisalfold.hu
  • Az öt induló magyar csapat közül négyet támogatott az Audi Hungaria: az Arrabona Racing Team-et, a SZEngine csapatát, a BME Formula Racing Team-et és a BME Motorsport csapatát.
  • A verseny nemzetközi mezőnyében 22 ország 84 csapata mérte össze tudását a mogyoródi Hungaroringen. A rendezvény minden évben lehetőséget biztosít a közép- és kelet-európai régió mérnökhallgatói számára, hogy a világ elsőszámú Formula Student csapataival egyetemben versenyezhessenek.

A Formula Student verseny célja, hogy a csapatok megmérettethessék magukat mind az autók versenykörülmények közti próbatételével, mind pedig a mérnöki munkájuk, a költség- és gyártási tervük, valamint az üzleti tervük ipari szakembereknek történő bemutatásával.

A kiértékelésben számos hazai és nemzetközi szakember vesz részt, többek között az Audi Hungaria mérnökei is. Ez az interaktív közeg kitűnő lehetőséget biztosít mind a mérnökhallgatók, mind az ipari szakemberek számára a nemzetközi szintű kapcsolatépítésre. Az idei versenyen összesen 84 csapat képviseltette magát 22 európai országból. A csapatok belsőégésű, elektromos és önvezető jármű kategóriában mérték össze tudásukat.

Az Arrabona Racing Team összetett értékelésben harmadik helyezett lett, amely magyar viszonylatban soha nem látott, történelmi eredmény. A győri egyetemi csapatok között szoros az együttműködés, hiszen az Arrabona Racing Team versenyautójában a szintén az Audi Hungaria által támogatott SZEngine Motorfejlesztő Csapat egyedi fejlesztésű motorja található.

Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása, ezzel elősegítve további fejlődésüket. A Formula Student csapatok hallgatói – a csapattevékenységüket követően – gyakran a vállalat gyakornoki programjában folytatják szakmai pályafutásukat. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában