2,6 milliárd forintos beruházás

2022.07.28. 14:11

Bokrétát kapott a soproni inkubátorház - fotók

Elérte legmagasabb pontját az új inkubátorház építése Sopronban, amelynek bokrétaünnepét a városvezetés részvételével csütörtökön tartották.

kisalfold.hu

Az új inkubátorház bokrétaünnepét csütörtök délután tartották meg, ahol a kivitelezők mellett Barcza Attila országgyűlési képviselő, Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is részt vettek a város képviselői mellett.

Az M85-ös gyorsforgalmi út megépítése új távlatokat nyitott a város és a térség életében, így az ebben rejlő lehetőségek kiaknázása miatt szükség volt egy új, korszerű inkubátorház kialakítására a helyi kis- és középvállalkozói szektor, valamint a befektetők részére. A beruházás a kormány mintegy 2,6 milliárd forintos támogatásával valósul meg, kivitelezése a tervek szerinti ütemben halad.

Az ünnepségen Barcza Attila hangsúlyozta, az új ipari park gazdasági szempontból a legjobb helyen épül meg, Sopron-kelet csomópontjának közelében. Hozzátette, a beruházás célja a tőkeerős nagyvállalatok megszólítása, valamint a soproni vállalkozók lehetőségeinek megsegítése. Ezzel erősíthető a térség ipara, melynek adóbevételét a város fejlesztésére tudják fordítani.

- Bízunk benne, hogy az itt létesítendő ipari- és logisztikai park alternatívát kínál a jövőben azoknak a soproniaknak, akik ma Ausztriában dolgoznak, de hazatérnének - mondta el Farkas Ciprián.

A jövőben az iroda- és műhelyszárnnyal is rendelkező inkubátorházban - a bérelhető egységeken kívül - lesznek majd az ipari park központi menedzsmentjének helyiségei és közösségi terei (tárgyaló, előadóterem) is, így az valóban minden igényt kielégít majd. Az építési telken 90 parkolót is kialakítanak, belső közlekedőutakkal, burkolt felületekkel.  Emellett 27 kerékpár elhelyezése biztosított lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában