Összegyűltek a szakma szereplői

2022.05.20. 13:11

Távközlési világnap győri díjazottakkal

A távközlés világnapjához kapcsolódó konferenciát immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg tegnap a Széchenyi István Egyetem, ahol a szakma piaci, állami és egyetemi szereplői gyűltek össze. Az esemény egyik kiemelt támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt.

Ollári Gergely

Az esemény látványos eleme a spektrummérő léghajó volt, amely folyamatosan mérte a különböző mobilhálózatok lefedettségét. Fotó: Csapó Balázs

Fotós: Csapó Balázs

Az idei világnap két kiemelt témája a zöldtávközlés és az űrtávközlés voltak. A klímaváltozás kordában tartása a távközlési szektoron is múlik, ezért is döntöttek úgy a szervezők, hogy a zöldtávközlés lesz az egyik idei prioritás. 
Az esemény kezdetén prof. dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora köszöntötte a vendégeket, majd dr. Koltay András, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke mondott ünnepi beszédet. A konferencián 2015 óta minden évben kiosztják a Dr. Magyari Endre-díjakat, amelyet az NMHH elnöke alapított a hírközlési piac területén végzett kiemelkedő munka elismerésére. 

Az egyik díjat Tomka Péter, a hírközlési hatóság mérésügyi főosztályának nyugalmazott főosztályvezetője kapta. A szakembernek meghatározó szerepe volt a korszerű, nemzetközi szinten is elismert, távvezérelt mérőállomás-rendszerek kiépítésében, és többek között szakmai vezetőként vett részt a fővárosban, a Visegrádi utcában épülő új mérőszolgálati rendszer, mérőkamrák, laborok, monitoringközpont kialakításában. 
A másik díjat Gáspár Ernő, az NMHH Mérésügyi Főosztályának vezetője vehette át, aki többek között kulcsszerepet tölt be a mérőszolgálat innovációjában. A szakember betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen. 
A Tudományos Diákköri Konferencia Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság különdíját két győri fiatalember érdemelte ki: Pataki Péter és Bazsó Ádám, akik mindketten a Széchenyi István Egyetem hallgatói. 
Az eseményen a hatóság főigazgató-helyettese, dr. Vári Péter Pro Meteorologia emlékplakettet kapott. Az elismerést dr. Radics Kornélia, az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke adta át. A szakember aktívan vett részt a meteorológiai mérések támogatásában, a távérzékelési eszközök működéséhez használt frekvenciák biztosításában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában