Kinevezés

2021.07.06. 12:26

Amerikai székhelyű nemzetközi szövetség élén a győri Széchenyi István Egyetem docense

Böröcz Pétert, a Széchenyi István Egyetem Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumának vezetőjét választotta igazgatósági tagnak az amerikai székhelyű Csomagolási Kutató Intézetek Nemzetközi Szövetsége a napokban.

Széchenyi István Egyetem

„Megtisztelő, hogy a tengerentúli központtal rendelkező intézet, amely számos kiváló, nemzetközi hírű szakembert fog össze, ezzel is elismerte tudományos tevékenységemet, ugyanakkor szeretném kiemelni, hogy a siker közös, hiszen mindez csapatom érdeme. Hálás vagyok nekik folyamatos támogatásukért. Az igazgatóként megszerzett tudással és kapcsolatrendszerrel pedig továbbra is a győri egyetem innovációs, globalizációs törekvéseit kívánom támogatni” – kommentálta kinevezése hírét Böröcz Péter.

A Széchenyi István Egyetemen működő Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratórium vezetője a Csomagoláskutató Intézetek Nemzetközi Szövetsége (IAPRI) élén az amerikai, brazil, chilei, svájci, japán, kínai, mexikói, holland és ausztrál szaktekintélyeket felvonultató igazgatóságban fog közreműködni 2024-ig.

A Széchenyi István Egyetem egyik stratégiai célja, hogy növelje láthatóságát nemzetközi színtéren, s arra törekszik, hogy folyamatosan bővítse kapcsolatrendszerét. Dr. Böröcz Péter szakmai elismerése és kinevezése objektív visszaigazolás, mely mutatja, a győri intézmény nemzetközi versenyképességét, értékteremtő képességét.

Globális szövetségben

Az IAPRI-t 1971-ben hozták létre nemzetközi tagsági szövetségként a csomagolással kapcsolatos kutatások és oktatás előmozdítása érdekében. Az IAPRI egyedülálló globális hálózat, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kommunikáljanak egymással és közösen fejlesszenek ötleteket, cseréljenek tapasztalatokat, sok esetben kiküszöbölve az erőfeszítések megkettőzését. Ma az IAPRI-nak 29 országból, több mint 90 tagja van.

Névjegy

Böröcz Péter, a Széchenyi István Egyetem docense, a győri intézmény Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumának vezetője. Számos PhD-kutatás témavezetője, továbbá aktívan részt vesz a nemzetközi együttműködésben végzett kutatásokban és tudományos cikkek készítésében. Az IAPRI (Nemzetközi Csomagolási Kutatóintézetek Szövetsége) és az ISTA (Nemzetközi Biztonságos Közlekedési Szövetség) tagja, a Magyar Csomagolás- és Anyagmozgató Szövetség és a COST (Európai Együttműködés a Tudományban és Technikában) Csomagolási Akciójának (CA19124) igazgatósági tagja. Fő kutatási témái: csomagolási tesztelési módszerek közlekedési szimulációs célokra; csomagolási dinamika az elosztás során; a csomagolási megoldások matematikai optimalizálása játékelmélettel és fuzzy módszerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában