Már az előszéria-gyártás előkészületei folynak

2021.02.09. 11:47

Győrben gyártják az elektromos motorokat az Audi tisztán elektromos modelljeihez

A projekt a jövőbeni háromműszakos gyártási modellnek köszönhetően közel 700 munkatárs munkahelyét biztosítja.

kisalfold.hu

Az AP mérnök ellenőrzi az új PPE-motor gyártósor egyik állomásának munkautasítását

Forrás: Audi Hungária

Fotó: Mekli Zoltan

  • Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke: „Vállalatunk aktívan formálja az elektromobilitás új korszakát“
  • Robert Buttenhauser, motorgyártásért felelős igazgatósági tag: „A szaktudásunk és tapasztalatunk ideális feltételeket biztosítanak a Premium Platform Electric (PPE) meghajtásainak gyártásához“
  • – Az Audi Hungaria már javában készül az új elektromos motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben készülnek az elektromos meghajtások a konszern tisztán elektromos modelljeihez, amelyek a Porsche-val közösen kifejlesztett prémium elektromos platformra (Premium Platform Electric – PPE) épülnek. Az új motorgeneráció számára egy teljesen új gyártóterületet alakítanak ki a motorgyártásban. Már számos gyártóberendezést és a gyártósort telepítettek a jövőbeni sorozatgyártáshoz.

    Megkezdődött az új generációs PPE-meghajtások gyártóberendezéseinek telepítése
    Fotó: Audi Hungaria

    „Nagyon örülünk, hogy egy újabb, meghatározó mérföldkőhöz érkezünk a motorgyártásban. A világ legnagyobb motorgyáraként számos hatékony belső égésű motor gyártása mellett az Audi Konszern elektromobilitási stratégiájának jegyében aktívan alakítjuk az elektromobilitás új korszakát. Ezáltal megalapozzuk vállalatunk jövőjét, biztosítjuk a munkahelyeket és tovább írjuk a vállalat sikertörténetét“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

    Az új motorok gyártásához egy meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 000 m2-es területet. A PPE-motorok jövőbeni gyártása a státor- és váltókomponens-gyártásból, valamint a meghajtások összeszerelési tevékenységéből tevődik össze. A gyártóberendezések túlnyomó részét már telepítették, jelenleg az előszéria-gyártás előkészületei folynak. A projekt a jövőbeni háromműszakos gyártási modellnek köszönhetően közel 700 munkatárs munkahelyét biztosítja.

    Fotó: Audi Hungária

    „Az Audi Hungariánál az elektromos meghajtásokhoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységet is végzünk, valamint 2018 óta sorozatgyártásban gyártjuk az elektromos motorokat. Ennek köszönhetően csapatunk nagy szaktudással és kulcsfontosságú tapasztalatokkal rendelkezik a nagy precizitású, részletekbe menő gyártótevékenységekben. Ezek a kompetenciák ideális keretfeltételeket teremtenek az új elektromos motorgeneráció gyártásához. A Volkswagen Konszern világszintű termelési hálózatának meghatározó tagjaként csakúgy, mint a győri motorgyártásunk elmúlt 28 éves sikertörténete során, a jövőben továbbra is kiváló minőségű termékekkel szolgáljuk ki vevőinket“, fűzte hozzá Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

    Fotó: Audi Hungária

    Az új gyártóterület megtervezésének egyik különlegessége volt, hogy az Audi Hungariánál először vetettek be VR-szemüveget egy gyártósor megtervezéséhez. Az újfajta 3D-képfeldolgozási technológiának köszönhetően a mérnökök még jobban tudják megtervezni és felépíteni a gyártási folyamatot. Ezáltal egy hatékonyabban működő gyártóterület és ergonomikusabb munkahelyek alakíthatók ki.

    Az Audi Hungariánál 2018-ban, a márka első teljesen elektromos modellje, az Audi e-tron számára készülő elektromos meghajtások gyártásával indult az e-motorgyártás. Azóta összesen 187.163 elektromos meghajtás készült Győrben.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában