Helyi gazdaság

2018.05.31. 16:37

Intelligens szakosodási stratégián dolgoznak a közép-európai régióban

A Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség közreműködésével újprojekt indult SMART_watch címmel, amelynek célja Közép-Európa régióiban az intelligens szakosodási stratégia (S3) módszertan sikeres átültetésének és alkalmazásának támogatása.

kisalfold.hu

Közép-Európában a regionális innovációs stratégiák (RIS), valamint az intelligens szakosodási szektorokban tevékenykedő végfelhasználók valós igényei gyakran nincsenek összhangban. Ennek az ellentmondásnak a feloldása áll a SMART_watch projekt fókuszában. A projekt keretében közös módszertan, valamint benchmarking eszköztár kerül kidolgozásra a konzorciumban résztvevő régiókban releváns szektorokból gyűjtött adatok feldolgozásával.


A projekt keretében az intelligens szakosodási stratégia megvalósításában közreműködő "regionális obszervatóriumok" által alkalmazható modell kerül kialakításra, amely specifikus monitoring és benchmarking eszköztárat tartalmaz, amely az regionális innovációs stratégia megvalósításában érintett stakeholderek és az üzleti szektor számára egyaránt elérhető lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik