Miss World Hungary

2024.06.12. 07:38

Dóra Magyarország szépe lehet - Ismerjék meg a szépségkirálynő-jelöltet Csornáról - fotók

Csornai szépség is vetélkedik a Miss World Hungary címért idén. Haszonics Dóra szépségkirálynő szeretne lenni, jelenleg a balatonfüredi felkészítő táborban van a szépségkirálynő jelöltekkel.

Cs. Kovács Attila

Nyolcadik alkalommal ad otthont az ország legrangosabb szépségversenyének a közmédia. A Magyarország Szépe című gálaműsort június 23-án este, élőben láthatják a nézők a Dunán. A győztes versenyző egy éven át a Miss World Hungary cím birtokosa lesz és lehetőséget kap hazánk képviseletére a Miss World világversenyen. Szépségkirálynő szeretne lenni egy csornai hölgy is.

Haszonics Dóra, a csornai szépségkirálynő jelölt. Fotó: Haszonics Dóra
Haszonics Dóra, a csornai szépségkirálynő -jelölt. Fotó: Haszonics Dóra

Szépségkirálynő választás

Vármegyénket két hölgy is képviseli a versenyen, egyikük a csornai Haszonics Dóra. 19 éves, középiskolás, a soproni Fáy András Technikum tanulója. Dóra céltudatos, motivált, barátságos és pozitív személyiség. Noha ez lesz az első rendezvény, melyen megmutatja magát, a szereplés, a "pálya" nem idegen tőle. Nyolc éven át kézilabdázott ugyanis, manapság pedig bokszol és konditerembe jár rendszeresen. 

A sport megtanított a kitartásra és az alázatra, ami szerintem a Miss World Hungary versenyben is nagyon fontos lesz

-jegyezte meg Dóra.

- Határozott elképzeléseim vannak a jövőmről, és a médiában szeretnék elhelyezkedni a későbbiekben. Nagyon vonz például a műsorvezetés. Úgy gondolom, hogy a Miss World Hungary komoly kiugrási lehetőséget teremthet nekem és nagy lépést tehetek általa az álmaim megvalósítása felé. És gondoljunk bele, melyik lány nem örülne, ha esélye lenne a Magyarország szépségkirálynője címre? A közösségi médiában már jelen vagyok, egyre több a követőm, szívesen töltök fel fotókat, videókat-fogalmazott Haszonics Dóra. 

A verseny döntőjét válogatók előzték meg, melyeken továbbjutva kerültek be a hölgyek abba a huszonegy fős keretbe, amely részt vesz a balatonfüredi felkészítő táborban. 

- Nagyon élveztem a válogatókat, jó hangulatban teltek a napok. Alapból nagyon élvezem egyébként, ha foglalkoznak velem, megcsinálják a hajamat, elkészítik a sminkemet, szép ruhákat próbálhatok. Azaz, az csajos dolgokat-jegyezte meg. Dóra nem volt mindig ilyen nyitott, korábban inkább vigyázott a maga belső világára. - Ahogy az évek teltek és önállóbb lettem, egyre jobban kinyílt előttem a világ és én is nyitottam. Magabiztosabbá váltam, elfogadtam önmagam olyannak, amilyen vagyok. Ezt az énemet egyébként sokkal jobban szeretem, mint a fiatalkori zárkózottabbat, hiszen igazán ez vagyok én-osztotta meg gondolatait.

Haszonics Dóra

A csornai hölgy nagyon várta már a felkészítő tábort és azt, hogy jobban megismerhesse vetélytársait, akikre persze nem, mint ellenfelekre gondol. "A lányok nagyon aranyosak, vannak páran, akikkel már most nagyon jóban vagyok és tartjuk a kapcsolatot. Azt gondolom, hogy sokat tudnak nekem segíteni a felkészülésben és sokat tanulhatunk egymástól"-tette hozzá.

Dóra a civil életben, amellett, hogy tanul és sportol, az állatvédelemmel is sokat foglalkozik, illetve a beteg emberekre is odafigyel. Szorgalmazza például a véradásokat.

- Egy-egy beteg emberrel találkozva nagyon meg tudom sajnálni őket és próbálok segíteni a magam módján. Ennek egyik része a véradás, hiszen vérre minden nap szükség van a gyógyításban és nem hiába mondják, hogy a véradással életet mentünk. Ráadásul önmagunk egészségére is vigyázunk, hiszen a véradáson bennünket, a vérünket is vizsgálják és azonnal jelzést kapunk, ha gond van. Nagyon tud fájni, ha elhagyott, beteg állatról hallok, hiszen ők csak ránk, emberekre számíthatnak, ezért kötelességünk mindent megtenni értük. Mindkét terület nagyon fontos társadalmi kérdés-beszélt értékrendjéről.

szépségkirálynő jelölt
Haszonics Dóra

A szépségversennyel kapcsolatban még kifejtette: nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki önmagát adj, mert, mint mondta, szerinte a szépség nem csak a külsőt jelenti, hanem a belső harmóniát és a belső "szépséget" is.

 "Egy szépségkirálynőnek nem elegendő csupán az, hogy szép. Sokoldalúnak, nyitottnak, céltudatosnak is kell lennie. Úgy érzem, hogy ezek a személyiségjegyek bennem ott vannak és remélem, hogy a verseny végén az én fejemre teszik fel a koronát. Persze, ha nem így lesz, akkor sem török össze, hiszen aki már ebbe a huszonegyes mezőnybe eljutott, óriási és örök életre szóló élményeket szerez"- jelentette ki Haszonics Dóra.

Júniusban koronáznak tehát ismét szépségkirálynőt a Magyarország Szépe című műsorban a Dunán. Tíz évvel ezelőtt, 2014-ben volt látható először a közmédia műsorán a Magyarország Szépe – Miss World Hungary. A koronavírus járvány okozta kényszerszünet után tavaly ismét nagyszabású televíziós show-ban választották meg az ország legszebb lányát, Hacsi Boglárkát. Az idei évben június 23-án, vasárnap 18:45-től látható élő döntőt a Duna showműsorainak háziasszonya, Rókusfalvy Lili és a képernyőre műsorvezetőként visszatérő Kárász Róbert vezeti. A műsor közösségi média arca a koronáját átadni készülő tavalyi győztes. Hacsi Boglárka rendszeresen bejelentkezik majd a verseny online felületein és kulisszatitkokat is megoszt az érdeklődőkkel. 

A házigazdák sajtótájékoztatón mutatták be a legszebb huszonegy versenyzőt és ismertették a felkészülés és a műsor menetét. Az élő adásban ezúttal is négyszer vonulnak végig a kifutón a hölgyek: a sportruhás fitt tour-ban, a magyar tervezők kreációit bemutató kreatív tour-ban, a lélegzetelállító estélyi tour-ban és a nemzeti öltözékben. A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn. Idén is lesz közönségszavazás, alapdíjas telefonszámon tudnak voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Újdonság, hogy a műsor előtt már egy héttel lehet szavazni, határon innen és túl. Egy számról maximum ötven szavazat küldhető. A nézők választottját Közönségdíjjal jutalmazzák.

A közös felkészülés már elkezdődött: a versenyzők részt vettek fotózásokon, kisfilm forgatáson és két hétre a felkészítő táborba vonultak, hogy zavartalan körülmények között készülhessenek a versenyre. A táborba huszonegyen költöztek, de csak tizenhatan állhatnak a kifutóra az élő adásban, öt lánytól elbúcsúznak a tábor alversenyein. A felkészülésükről egy háttérműsor is készül, amit a döntő előtti napon, azaz június 22-én 19:45-től láthatnak a Duna nézői A királynők útja címmel.

 A versenyről 

A több mint hetvenéves múltra visszatekintő Miss World halad a korral, ennek egyik kézzelfogható bizonyítéka, hogy a versenyben egyre inkább előtérbe kerül a társadalmi felelősségvállalás fontossága. A Miss World mindenkori győztese egy éven át fontos feladatokat lát el: járja a világot, felhívva a figyelmet fontos emberjogi és környezetvédelmi problémákra és jószolgálati nagykövetként sokat tesz számos társadalmi ügy előremozdításáért. Természetesen az esztétikus külső továbbra is fontos szempont, ám a zsűri is sokkal inkább nézi a versenyzők jótékonysági programját, azt a saját ötleten alapuló ügyet, amit győzelem esetén képviselni szeretnének. Emellett elengedhetetlen, hogy a leendő szépségkirálynő szorgalmas, elhivatott, pozitív és nyitott személyiség legyen és jól beszéljen angolul, hiszen a nemzetközi finálén is prezentálnia kell az általa kidolgozott jótékonysági projektet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában