Kerékpározás

2024.04.20. 06:55

Tekerj A Zöldbe! Óriási érdeklődés a második biciklitúrán - fotók

Április 14-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét érdekes program kínálkozott a győri hobbikerékpárosok számára.

Kisalföld.hu

A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat idei második bringázása Győrből indulva a szomszédos Abdát célozta meg, ezúttal a szigetközi út felől. A 45 kilométeres távon a legidősebb résztvevő 87, míg a legfiatalabb 9 éves volt. A programot a Trek Direction E-bike Kölcsönző is támogatta

Csallóközi vendégcsoport és sok új arc

Vasárnap 9 óra előtt - sosem látott létszámban - hatvannégy hobbikerékpáros gyülekezett a győri Dunakapu téren. A vállalkozó kedvű bringások között volt egy huszonegy fős csallóközi csoport, akik lelkesedésük mellett nagyszerű hangulatot is teremtettek a kiránduláson. Érkeztek még kerékpárosok Budapestről, Veszprémből, Pápáról és Kapuvárról. A hatvannégy induló hosszan kígyózva hagyta maga mögött a várost, majd a Mosoni-Duna töltésén haladva Győrzámoly és Dunaszeg irányába kerekezett. Mindkét településen további csatlakozókat köszönthetett a csapat, így összesen 73 fő kelhetett át a Kunsziget felé vivő Bolgányi-hídon. 

- Kellemes meglepetés és külön öröm volt számomra, hogy a szokatlanul nagy létszám fokozott figyelmet, illetve fegyelmet váltott ki a résztvevőkből – mondta Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke, a túra vezetője. – Ennyi kerékpárost menetoszlopban, esetenként közúti forgalomban kontrollálni, irányítani nem egyszerű feladat. Ezúton is szeretném megköszönni minden résztevőnek, segítőnek a nagyszerű hozzáállást.  

Mesebeli halastó egy kis pihenővel

A győriek közül is alig ismerték a Kunsziget határában található, könnyen körbe kerekezhető Csiszló horgászparadicsomot. A Kunsziget Horgász Egyesület tulajdonában lévő rendezett környezetű kavicsbányató nagyszerű alkalmat teremtett a túrázóknak egy kis pihenésre, hűsölésre, tízóraizásra és fotózásra. A kis kitérőt követően a csapat kiépített kerékpárúton tette meg a Kunsziget-Öttevény közötti távolságot. A bonyodalmak csak ezután kezdődtek…

Kacifántos átkelés Öttevényen

A kiépített kerékpárút az öttevényi sportpályát elhagyva véget ér, így az Öttevényt Abdával összekötő új, kiváló minőségű kerékpárút megközelítése komoly kihívást jelenthet a kerékpárral először arra közlekedőknek. A vasárnapi kerékpáros csoport a hatalmas létszámnak köszönhetően külön is megszenvedett a település átszelésével, és Abdára beérve szintén számolniuk kellett a belső kerékpárút hiányával. Szerencsére az abdai színes program feledtette a közúti nehézségeket.

Áhítat, hurka és olasz életérzés

Az abdai Szent József katolikus templomhoz déltájt érkezett a csapat, amelyet a helyi polgármester, Szabó Zsolt fogadott. A bicajosokat a település vezetőjén kívül ínycsiklandozó kerékpáros menü várta az aznap zajló 8. Olasz Autóstalálkozó tiszteletére Győrből kivonult Bugár Pecsenyesütő standján. Az Abda Agora területén sült hurkával, kolbásszal és sült hússal enyhíthette éhségét a megfáradt sereg.  A kiadós ebéd után a kiváló vendéglátónak bizonyuló polgármester röviden ismertette a település történetét, majd Pintér Istvánné sekrestyés mutatta be a település templomát. A csapat ezt követően elkerekezett a helyi Gefri Fagyizóba, hogy a szokatlanul nagy hőségben egy kis enyhet találjon. A fagyizás után visszakerekeztek az Autóstalálkozó színhelyére, ahol különleges Fiatokat, Alfa Romeokat és egyéb olasz csodákat láthattak. Az izgalmas, játékokkal tarkított programot 15 óra körül hagyta maga mögött a csapat. Győrt az abdai horgásztó irányába indulva, a Mosoni-Duna töltésén, a Szúnyogsziget érintésével közelítették meg, és fél 5 környékén érték el újra a Dunakapu teret. Elmondható, hogy az idei második hobbikerékpáros túra hatalmas érdeklődés mellett remek sportélményt, kiváló hangulatú közösségi programot hozott.    

A Tekerj a Zöldbe túrasorozat következő programjairól a győri kerékpáros portálokon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában