Hétvégi ajánló

2024.04.11. 07:03

Pannonhalmi borász lesz a Kis esti rozé vendége Budapesten

A költészet napján a Jókai Anna Szalonban (Budapest, Iskola utca 28.) dr. Tóth Béla, a TóthBorbirtok Pannonhalma alapító tulajdonosa lesz a vendége a Kis esti rozé elő­adásának.

Kisalföld.hu

Hetényi Károly, A koronatanú című dokumentumfilm főszereplője. Fotó: Diósi Imre

A házigazda: Szabó Zoltán Attila író, rendező, aki Kálloy Molnár Péterrel közösen jegyzi A koronatanú című dokumentumfilmet, amelyet a borkóstolóhoz kapcsolva tekinthet meg a közönség. A koronatanú az elmúlt másfél évtized egyik legnépszerűbb magyar dokumentumfilmje, valódi korrajz. Az alkotást a Duna World, az M5 kulturális csatorna, a Hír TV is műsorára tűzte. A történet főhőse – az időközben elhunyt – Hetényi Károly, a New York Palota, a Royal, a Gellért hotel, a Kulacs és a pesti Fészek egykori pincére.

Április 11-én este fél héttől a vetítéshez kapcsolódva dr. Tóth Béla mutatja be pannonhalmi borászatát, elismert borait. A TóthBorbirtok alapító tulajdonosának életpályája ugyancsak figyelemre méltó.

Hetényi Károly, A koronatanú című dokumentumfilm főszereplője. Fotó: Diósi Imre

Miként fogalmaz: „Eddigi életemből sebészorvosként több évtizedet a test gyógyításának szenteltem. Elérkezett az idő, hogy a test mellett a lélek megfelelő ápolására is gondoljak. Aki eljutott már Pannonhalmára, átélhette azt a spirituális erőt, magával ragadó élményt, látványt, ami gyógyír a sajgó léleknek, amitől a fáradt vándor feltöltődhet, ami felüdülés az embernek a hétköznapok közepette. Engem is megérintett a hely szellemisége, a pannonhalmi csoda.”

A TóthBorbirtok május 16-án visszatér a Jókai Anna Szalonba, ám akkor kizárólag dr. Tóth Bélával folytat majd irodalmi diskurzust az író.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában