Több mint nyolcvanan vettek részt

2024.04.06. 13:33

Óvodapedagógusok találkozóját tartották Sopronban - fotók

A Győri Egyházmegye fenntartásában működő óvodák pedagógusai találkoztak a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde szervezésében közvetlenül a húsvéti ünnepek után.

Kisalföld.hu

Az egyházmegye több mint nyolcvan óvodapedagógusa vett részt a soproni szakmai rendezvényen. Fotó: Szent Orsolya Gimnázium Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde

Katolikus óvodapedagógusok szakmai napját rendezték meg Sopronban. A keddi program a lővereki Szent Orsolya Óvodában indult, ahol az esemény fő szervezője Locsmándi Zsófia, a Szent Orsolya Iskolaközpont óvodai és bölcsődei nevelésért felelős vezetője köszöntötte az egyházmegye valamennyi óvodájából érkezett több mint nyolcvan óvodapedagógust. A nyolc éve átadott óvoda megtekintése után a résztvevők kisvonattal indultak a belvároson át az intézmény legújabb egységéhez, a Halász utcai Szent Anna Óvoda-Bölcsődébe, ahol a szakmai programok következtek.

- A különböző szekciófoglakozások keretében volt léleksimogató mondóka, mese és báb Becska Zsóka bábpedagógus, művészeti oktatóval. Zenei nevelés hétköznapi eszközökkel címmel Tama Krisztina zenepedagógus, művésztanár tartott rendkívül érdekes előadást. Az óvodai néptáncoktatás lehetőségeit bemutatva Maráz István táncpedagógus perdítette táncra az óvónéniket - mondta el Locsmándi Zsófia. A főszervező hozzátette, a Szent Anna Óvodában zajló foglalkozások az intézmény gyönyörű barokk kápolnájában imával, énekkel és csendes percekkel értek véget.

A nap további programja a Szent Orsolya Gimnáziumban folytatódott. Dr. Kovács András igazgató röviden ismertette a közelmúltban megújult patinás épületegyüttes történetét, majd a díszteremben következett Stift Zoltán, azaz Angelico atya napot záró rajzos előadása. A program közös ebéddel és jó hangulatú beszélgetéssel zárult. Az egyházmegye óvodapedagógusainak első szakmai találkozóján jelen volt dr. Ruppertné Hutás Kinga, az egyházmegyei oktatási és nevelési intézmények főigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában