Új közösségi tér épülhet

2024.03.01. 22:29

Gálaest Pannonhalmán az Összetartozás Parkjáért - fotók

A világ legnagyobb székelykapu után az Összetartozás Parkjának megépítését tervezi a néhány éve alakult Sokorói Tájegységi Egyesülés. Gálaestet szerveztek pénteken a Pannonhalmi Főapátságban a önkéntes összefogásra, hogy a befolyt összegből az összetartozás napján felavathassák az új közösségi teret.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

- A civil összefogásból megvalósított székelykapu felállítását követően az alkotó közösségünk egy olyan park kialakítását tűzte ki céljául, amely nem csupán méltó környezetet biztosít, a már most is zarándokok és turisták útjának célállomását jelentő monumentális kapunak, de egyúttal közösségi és lelkiségi programoknak is helyszínt biztosít-fejtette ki lapunknak a Sokorói Tájegységi Egyesülés elnöke, Vajda Péter.

- A sokorópátkai székely kapu közvetlen szomszédságában található, közel 2600 négyzetméteres területen egy életfa alakú parkot tervezett tagtársunk dr. Pottyondy Ákos. Számos új funkcióval is gazdagítjuk a helyszínt: színpad és kápolna, ivókút, játszótér padokkal, tűzrakó, tájfajta gyümölcsfák is helyet kapnak majd a nemzeti zászlóval díszített parkban.

A Pannonhalmi Főapátság Dísztermében megrendezett esemény fővédnöke Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát volt. Az est során a támogatók által felajánlott művészeti alkotásokat a jótékonysági aukción árverezték el, de támogatói jegyek és a tombolából is folyt be támogatás.

Az előadásokkal és zenei programokkal gazdagított gálán részt vett és köszöntőt mondott, valamint asztali áldást adott Böjte Csaba testvér. Színpadra lépett egyebek mellett a Kiss Kata Zenekar, Németh Hajnal Auróra, Petrás János akit a Kárpátiából ismerhetnek, Heinzcinger Mika, a Misztrál Együttesből és a Regös Táncműhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában