Jubileum

2024.02.13. 06:55

Jubileumra készül a győri Zátony étterem

A győri Dunapart csodás környezetében található Zátony Étterem és Kikötő ma ugyanazzal a lelkesedéssel készül jubileumi ünnepségére, mint 25 évvel ezelőtti nyitására

Kisalföld.hu

Az utóbbi években a hazai vendéglátóhelyek közül sokan kerültek nehéz helyzetbe. Patinás, nagymúltú éttermek voltak kénytelenek bezárni, illetve újra gondolni működésüket. A győri Dunapart csodás környezetében található Zátony Étterem és Kikötő ma ugyanazzal a lelkesedéssel készül jubileumi ünnepségére, mint 25 évvel ezelőtti nyitására. A kezdetekről, az étterem fontosabb mérföldköveiről, újra tervezésekről, illetve a közelgő nagy eseményről Templané Neubauer Adrienn tulajdonost, üzletvezetőt kérdeztük.  

zátony
A Zátony és a hajózás összenőtt

- Férjemmel, Templa Attilával 1998-ban nyitottuk meg itt pizzériánkat, amely az egyetem közelségének köszönhetően szinte azonnal nagyon népszerű hely lett – kezdte a vezető. – Az épület alsó részében hétvégente, majd az igényeknek megfelelően heti öt alkalommal tartottunk diszkót. Nagyszerű idő voltak, a forgalmunkra tényleg nem panaszkodhattunk.

Zátony - Pizzától a málnás kacsamellig

Adrienn elmondta, hogy a pizza mellett 2005-től menüvel bővítették kínálatukat, és ekkor már valóban étteremként működött a Zátony. Emellett komoly igény mutatkozott rendezvények (lakodalmak, legény- és leánybúcsúk, születésnapok) befogadására is. Az étterem étlapjára fölkerült a sokak által máig is emlegetett nagy kedvenc: a málnás kacsamell.

A győri sétahajózás úttörői

- Szolgáltatásainkat tovább bővítve (komoly engedélyeztetési procedúrát követően) 2008-ban, Győrben elsőként megnyitottuk közforgalmú kikötőnket – folytatta a Zátony vezetője. – Jelenleg három sétahajónk és kettő motorcsónakunk áll mindazok rendelkezésére, akik a folyók városát, szépségeit, történelmét vízről is szeretnék felfedezni.

A tulajdonos hozzátette, hogy tavasztól őszig számos óvoda, iskola és kiránduló csoport veszi igénybe sétahajózási szolgáltatásaikat. 2018 tavaszától az egyik helyi borkereskedés közreműködésével rendszeressé váltak a „győri borhajók”. Ezeken az utasok egyszerre élvezhetik a borkóstolás és Győr szépségeit. A Zátony vízi járművei feltűnnek még a győri állatkert melletti Ipar Csatornán, ahol gyerekek, családok élvezhetik a hajókázás örömeit, emellett Véneken is hajókáztatnak szervezett turistacsoportokat. A Zátony ezzel a szolgáltatásával a győri sétahajózásnak nem csupán úttörője, de legnagyobb népszerűsítője, egyben fontos turisztikai láncszeme lett.  

Bővítés komoly változásokkal

- Tíz évvel ezelőtt minden jel arra mutatott, hogy fejlesztenünk, bővítenünk kell az éttermet – magyarázta Adrienn. -2016-ban világos, nagy felső térrel és tágas terasszal bővítettük a Zátonyt, azaz 300 négyzetméterről 600-ra növekedtünk. Impozáns méreteinkkel együtt azonban más is megváltozott. Részben az oktatási rendszer átalakulásának, majd később a COVID-nak köszönhetően vendégkörünk mostanra alaposan kicserélődött. Az egyetemistákat a harminc pluszos győriek váltották fel, akik természetesen ugyanolyan kedvesek lettek számunkra. Emellett természetesen jöttek a rendezvények, és továbbra is komoly energiákat fektettünk a sétahajózásra, annak fejlesztésére.    

Jubileumi ünnepség sok meglepetéssel

A vezető elmondta, hogy április 20-án elegáns vacsorára, táncos-zenés mulatságra várják a győrieket, régi barátaikat és új vendégeiket, így ünnepelve meg a Zátony Étterem és Kikötő 25 éves fennállását.

- Mi nagyon készülünk az eseményre, és reméljük, sok régi kedves ismerősünk tart velünk, és együtt emlékezhetünk vissza erre a mozgalmas, némelykor küzdelmes 25 esztendőre – mondta Tamplané Neubauer Adrienn. – Vendégeinknek számos meglepetéssel, ajándékkal szeretnénk kedveskedni, és bízunk benne, hogy valóban emlékezetes este elé nézünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában