Disznóvágás, kolbásztöltés

2024.02.11. 14:00

Nevezés a kolbásztöltésre Vásárosfaluban

Kisalföld.hu

Vásárosfaluban idén is megrendezik a hagyományos disznóvágást és kolbásztöltő versenyt. Ez lesz sorban a tizedik. Március 9-én várják majd a bölléreket és a kóstoló vendégeket a szervezők, a helyi önkormányzat, a Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társaság és az önkéntes tűzoltó-egyesület. 

Addig is a kolbásztöltő csapatoknak nevezniük kell: három-négy fővel, március elsejéig a 06-20/939-9622-es telefonszámon. A kolbászhoz a fűszereket, a töltéshez az eszközöket a versenyzőknek maguknak kell vinniük. A szervezők csapatonként öt kiló húst adnak és megfelelő mennyiségű belet. Az elkészült kolbászból egy párat a zsűri asztalán kell majd elhelyezni bírálatra. A rendezvény kora reggel a disznóvágással kezdődik, amit a régi „szabályok” szerint hajtanak végre a falubeliek. Ezután kezdődik a kolbásztöltés, ami mindig jó hangulatban történik. Erre a versenyre is igaz, hogy nem annyira az eredmény a fontos, mint inkább a részvétel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában