Túrával, szűréssel

2024.02.13. 15:09

Negyvennégy ingyenes program az egészségért Győrben

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a győri Egészségfejlesztési Iroda (EFI): 2023-ban 44 ingyenes programon várták az érdeklődőket a szervezők. Az eseményeken több mint 1500 fő vett részt.

Dániel Viktória

Az Egészségfejlesztési Iroda havonta szervez ingyenes gyalogtúrákat.

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

– Rendkívül kedveltek voltak a havi rendszerességű gyalogtúrák, azon belül is az októberi Világ Gyalogló (Hó)Naphoz kapcsolódó program – mondta el Pozsgai Márta, az EFI vezetője és Gombás Zita EFI-munkatárs. – A legélénkebb érdeklődés a szeniortornát és az úszásoktatást övezte, de nagyon sok jelentkezőt vonzott a PSA-szűrést tartalmazó Férfi Egészség Nap is. 
Az EFI munkahelyi Bringásreggelit is szervezett, mely a kórházi dolgozók körében nagy sikert aratott. Tavaly újdonságként nordic walking programokat is indítottak. 

Szeretnénk megmutatni, hogy a rendszeres mozgás nem pénz kérdése. 

– Oktatást és túrákat is tartottunk a sportág népszerűsítésére. Az autogén tréning tanfolyamra szintén nagy igény mutatkozott. 

Mindezek annak a szemléletformáló tevékenységnek az eszközei, amely az egészséges életmód hétköznapokba illesztését és az egészségmegőrzéshez elengedhetetlen szűrővizsgálatokon való részvétel ösztönzését célozza. Ebben az évben is ennek a célnak megfelelően szervez programokat az EFI, amelyeken leginkább a rendszeres mozgás és a lelki egészség megőrzése kerül középpontba. Az iroda elkötelezett a dohányzás visszaszorítása mellett is, ehhez dohányzásról leszokást támogató foglalkozásokat, információkat kínál a lakosságnak. Az iroda egyik legutóbbi programja a múlt hét pénteki gyalogtúra volt. Harmincöten vettek részt a hét kilométeres sétán a holtág mentén. 

– A gyalogtúrákkal lehetséges útvonalakat kívánunk mutatni azoknak, akik még bizonytalanok, hogy merre induljanak. Hiszen már heti két-három sétával is sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában