BabaBoom

2024.01.31. 12:00

Tizennégy babával gyarapodott Rábapordány

Kisalföld.hu

Év elején a rábapordányi polgármester szám­adatokkal, statisztikákkal is jellemezte faluja demográfiai helyzetét. Az összevetésből kiderült, hogy az egy évvel ezelőtti helyzethez képest nyolccal laknak többen a községben. Január elsején 981 volt a lélekszám. 

Rábapordányban 491 nő és 490 férfi él, a lakosság 22,1 százaléka 65 év feletti. 

A 14 éven aluliak aránya 10,6 százalék. 2023-ban tizenöt rábapordányi lakos hunyt el, nyolc férfi és hét nő. Ugyanakkor örömre adott okot, hogy született tizennégy kisbaba a faluban, tíz kislány és négy kisfiú. 

Ők valamennyien megkapták az önkormányzat ajándékát, a babacsomagot és a születési támogatást. Kilenc pár kötött házasságot a településen. 

A község a házasságkötésük ötvenedik évfordulóját ünneplő párt, Kránicz Imrét és Sourek Ildikót is köszöntötte tavaly. A falu vezetői arra kérik a helyieket, hogy jelezzék, ha családjukban, rokonságukban, ismeretségi körükben hasonló jeles ünnep várható, ugyanis a nem Pordányban kötött házasságokról nincs információjuk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában