Elismerés

2024.01.11. 13:59

A jövő gyógyítója - Díjazták a mosonmagyaróvári gyermekorvost, dr. Sragner Angélát

Nyolc kiváló fiatal gyermekorvos kapta a K&H gyógyvarázs 20 éves jubileuma alkalmából --létrehozott K&H jövő gyógyítói díjat, köztük a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekorvosa, dr. Sragner Angéla.

Mészely Réka

A K&H eddig közel 900 millió forint értékben támogatta a magyar gyermekegészségügyet innovatív eszközökkel, most pedig azokat a 40 év alatti gyermekorvosokat helyezi reflektorfénybe, akik a szívből jövő gondoskodás mellett a legkorszerűbb technológiákkal gyógyítják kis betegeiket. A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei az innovatív műszerekben és eljárásokban, a telemedicina megfelelő alkalmazásában és a szülők, gyermekek egészségügyi ismereteinek növelésében látják a hatékony gyógyítás kulcsát.

Ezúttal nyolc gyermekorvos részesült a K&H jövő gyógyítói díjban. A fiatal, 40 év alatti orvosok közül hárman házi gyermekorvosok, ketten kórházban dolgozó szakorvosok, hárman pedig még a szakvizsgájuk előtt álló, de a korszerű eljárások mellett már elkötelezett rezidensek. A nyertesek között találjuk a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekorvosát, dr. Sragner Angélát, akit a kisalfold.hu olvasóinak is bemutattunk.

Gratulálunk a fiatal doktornőnek, és ezúton is sok sikert kívánunk neki!

A K&H jövő gyógyítói díj nyertesei fejenként 1,3 millió forint támogatásban részesülnek, amelyből 300 ezer forintot kifejezetten szakmai továbbképzésre fordíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában