16 csapat

2024.01.01. 15:02

A jótékonyság is szerepet kapott az év utolsó dartsversenyén Mosonmagyaróváron

Tizenhat csapat mérkőzött meg az esztendő utolsó mérkőzésén Mosonmagyaróváron: a versenyt jótékonysággal kötötték össze.

Mészely Réka

Az idei év utolsó versenyét szervezte meg a Mosonmagyaróvári Darts Club Egyesület. Szabó Róbert elnök tájékoztatása szerint a megmérettetésre 16 csapat adta le a nevezését.

– Igazán színvonalas és izgalmas meccseknek lehettünk szemtanúi. Első helyezett lett A Ravasz, az Agy és a hat Füstölgő Nyíl nevű csapat, tagjai Molnár Csaba, Benes Péter, második helyen végzett a Vadak, melyet Miks Tamás és Varga Bundzsi alkotott, a Vargyas Ádám és Balogh Márk alkotta Bulldoser harmadik lett. A legtöbb 180-asa Bors Marcellnek lett. Rendeztünk egy Lucky Loser versenyt is, melynek díja egy Winmau Balde 6 tábla volt, erre 15 játékos adta le a nevezését. A végső győztes itt Bors Marcell lett, így ő lett gazdagabb egy új darts táblával. Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük mindenkinek, aki egész évben támogatott minket, jövőre folytatjuk és várunk mindenkit továbbra is sok szeretettel! – emelte ki a klub elnöke.

Szabó Róbert hangsúlyozta, a verseny bevételét rászoruló családnak ajánják fel.

– Januárban ismét jótékonykodunk: január 6-án Kisalföld Darts Liga nagydöntő, 13-án indul az MMDC Darts Liga, mely nyílt versenysorozat lesz, így invitáljuk az amatőr és igazolt játékosokat egyaránt. 2024-ben is rendezünk Dreher Magyar Darts Liga fordulókat, melyre az igazolt és szabadidős kártyával rendelkezőket várjuk – tette hozzá még Szabó Róbert.

2024-ben 4 utánpótlás játékossal, 1 csapattal a nemzeti bajnokságban és egy női egyéni nemzeti bajnokságban induló mezőnyben indul a Mosonmagyaróvári Darts Club Egyesület. Megrendezik a Mosonmagyaróvári Darts Opent is, mellette az Utánpótlás Nemzeti Bajnokság fordulóval, s reményeik szerint felnőtt NB fordulóval, Paradarts NB/WDF fordulóval egybekötve.

– Célunk továbbra is az utánpótlás nevelése, a nemzeti csapatbajnokságban felsőbb osztályba lépés. Szeretnénk az iskolákban népszerűsíteni ezt a sportot és megfelelő létszám esetén a városi darts diákolimpiát megrendezni. A sport iránt érdeklődőket várjuk egyesületünk edzésein, versenyein – búcsúzott a klub elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában