Köszönet

2024.01.01. 13:14

A győri városvédők támogatták a szászkúti Magyar Ház gyermekeit

Az Arrabona Városvédő Egyesület a szászkúti gyermekeket segíti évek óta a Szászkútfalusi Magyar Ház részére küldött adományokkal, amelyek segítenek, segítik a gyerekeket, diákjaikat az oktatásban. Ezegyszáz kilométerre, az Óhazánkban, az Etelköz határán is magyarul beszélnek, közölte az egyesület vezetője, Szabó Gyula lapunkkal. Ezúttal az ottani gyermekek karácsonyi ének eléneklésével köszönték meg a sok segítséget, egyben mutatva, hogy a magyar nyelv távol határainktól és teret tör magának.

Kisalföld.hu

Mint a lapunknak írt levélben hangsúlyozzák, Szászkútfalun nemcsak az Isten kegyelme nyilatkozott meg, hanem sok jó magyar segítő szándéka és jóakarata. Sokan mondták, hogy nincs már értelme segíteni, hiszen a moldvai magyarság eltűnt, feloldódott a népek áradatában, nyelvét és identitását elvesztette. A moldvai magyarok most itt állnak és nemcsak azt bizonyítják, köszönik szépen megvannak, hanem a jövő áll itt előttünk. Ők lesznek a következők, akik felnőttként viszik majd tovább őseink hagyományát, modern, civilizált és büszke magyarok lesznek. A szászkútfalui példa bizonyítja, igenis van magyar összetartozás, vannak közös ügyeink, akárhol is legyünk ebben a világban. És még egyre is direkt bizonyíték ez a hely, népünk csak akkor maradhat fenn, ha felismerjük a nyelv összetartó, határt nem ismerő erejét. - Nagy szó viszont, hogy Magyar ház épült idén, és az elveszett generáció gyermekei már oda járnak. Tudni kell, hogy magyarul az itteniek csak idegen nyelvként tanulhatnak. Nem volt hiába a misszió. Ezek a gyermekek már magyarul beszélnek! - fogalmazott Szabó Gyula. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában