Jótékonyság

2023.12.09. 12:09

Mikulásváró rendezvény Mecséren

December 5-én délután az időjárás kegyes volt hozzánk, elkerülték Mecsért a felhők, így nem kellett a mostanában oly gyakori esőzésről tartania a szervezőknek, akik már napok óta szorgosan készülődtek, hogy a Mikulás érkezésére váró gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhessék magukat a közösen eltöltött órák során.

Mészely Réka

Fotó: Olaszy-Baranyi Réka

Az Iskola Szülői Munkaközössége, a Faluszépítő Egyesület a helyi önkormányzat támogatásával izgatottan készült az eseményre: szorgalmas édesanyák alkották kitartóan az ajándéktárgyakat, a hóembereket, gyertyás díszeket, ajtókopogtatókat, tobozkarácsonyfákat, a mézes finomságokat és a süteményeket. A finom forralt bor alapanyaga egyenesen Villányból érkezett, hogy a várakozó felnőttek szomját olthassa a gyerekeknek készülő forró teával együtt. Jó étvággyal fogyasztották a vendégek a friss kenyérre kent tepertőkrémet, a helyben készült zsírt, melynek tetejére a közkedvelt ecetes lilahagymát is kérhették.

Az ünnepi hangulatot karácsonyi dallamok és apró fényfüzérek segítették, a helyszín biztosításában helyi polgárőrök vettek részt. Sötétedés után megérkezett gyönyörűen feldíszített lovasfogatán maga az őszszakállú Mikulás. Kosarából ajándékot, apró édességeket és mandarint osztott a gyereknek, akik nagyon bátrak voltak és felültek egy-két körre a lovasfogatra, és közben versekkel, énekekkel lelkesen szórakoztatták a piros köpenyes vendéget. A fogat sokáig kitartott, reméljük végül mindenki találkozhatott a Mikulással aki szeretett volna. Miután az ősz-szakállú hazafelé vette útját, és elfogyott a vásári portéka, a kenyér és az italok is, vendégek is hazatértek.

A jótékonysági rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását alapos szervezőmunka és együttműködés előzte meg, ennek is köszönhető a rendezvény sikere és a jelentős összegű bevétel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában