Tíz éve rendezik

2023.12.13. 14:10

Mikulás focikupa Beledben

Tíz éve rendezik meg Beledben a Mikulás kupát. Évről évre egyre több csapat jelentkezik, ma már túljelentkezési gondokkal küzdenek a szervezők. Ők az egynapos torna hívei, mivel sok csapat messzebbről érkezik.

Cs. Kovács Attila

Az első évben voltak jobbára csak helyi csapatok, de már Vas vármegyéből és vármegyénk minden térségéből jönnek játékosok. Ebben az évben 23 csapat nevezett be a tornára. Ez egyébként a maximális létszám, ami egy egynapos rendezvénybe belefér.

A beledi kupán nagyon színvonalas mérkőzések voltak. "Nagyon jó érzés, hogy több száz embert megmozgatok és az is, hogy minden évben szép számú közönség nézi a meccseket. Szeretném, ha a mi vármegyénkben is nagyobb hagyománya lenne a teremtornáknak, csakúgy, mint Vas vármegyében-mondta Varga Gábor főszervező.

 

Az idei Mikulás kupát az FST csapata nyerte, második a MammaMia, harmadik a helyi Vásártér utca lett. A legjobb játékos Pankotai István (MammaMia), gólkirály Benkovich Zsolt (FST), legjobb Kapus Gerencsér Bálint (Vásártér utca).

A következő torna Mosonszolnokon, a Szilveszter Kupa lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában