Szórakozás kicsinek és nagyoknak

2023.12.02. 14:17

Disznóvágásra érkezett a Mikulás Győrbe - fotók

Két fő programon is részt vehetett az, aki kilátogatott szombaton a 15. alkalommal megrendezett ménfőcsanaki kézműves és termelői piacra. A napot ugyanis disznóvágással kezdték, majd kicsik és nagyon örömére megérkezett a Mikulás. Utóbbi eseménynél a hideg idő sem jelentett akadályt, a Bezerédj-kastély alagsorában rengeteg gyermek várta, simoghatta meg a szakállát. Az apróságok között volt, aki azzal kezdte, hogy a Mikulás megkapta-e a neki írt levelet, más énekelt neki, de sokan vitték el neki rajzaikat.

Gyurina Zsolt

Fotó: Nagy Gábor

Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzat képviselője elmondta, hogy tizenötödik alkalommal megrendezett kézműves és termelői piac részeként másodszor tartottak disznóvágást. - Sokan nem is láttak még ilyet, ezért gondoltuk, hogy végigkövethetik ezúttal az egész folyamatot az adventi időszak népszerű piaca mellett. Mindig figyelünk arra, hogy a gyermekeknek is szervezzünk programokat - újságolta lapunknak. 

Ezúttal a kastély pincéje gyerekbirodalommá változott kézművesfoglalkozással, színezősarokkal, légvárral, fajátékokkal, arc- és csillámfestéssel, a helyi óvodások fellépésével. Mivel december 6-a már közel, idén a Mikulás is betoppant. Megtudtuk tőle, hogy az összes gyermek jó volt idén, így mindenki megérdemli az ajándékot. Aki pedig megsimogatta a szakállát, annak minden kívánsága valóra vált. A 20 hetes Majoros Kevin nagy szemekkel figyelte a Mikulást, bátran viselkedett, nem sírt, jutalma pedig szaloncukor volt.

A helyi böllér, Molnár Balázs szolgáltatta a 197 kilós disznót, márciusi születésű állatot. Elmondta, hogy hároméves lányának és ötéves fiának nem volt szokatlan az esemény, gyakran vágnak otthon disznót, idén éppen hármat. A gyerekek édesapjuk nyomdokait követve szintén hentesnek készülnek. éppen a lapockát vágta, amikor szóra bírtuk. Kifejtette, hogy általában András-nap után vágnak disznót, de a nulla fok körüli időt érdemes megvárni. Ebből az állatból hurka, kolbász, disznósajt készül belőle. A nyolcéves Molnár Tibike pedig elújságolta, hogy nem sajnálta a malackát, mert nem szereti a húsát, a töpörtyű a kedvence, meg a sült kolbász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában