Fotósok egy jó célért

2023.11.23. 08:59

Jótékonysági licittel segít több mint 40 fotós Győr-Moson-Sopronból

Immáron negyedik alkalommal hirdeti meg Kránitz Roland, ágfalvi természetfotós a „Fotósok egy jó célért” című kezdeményezését, melyhez több mint negyven alkotó csatlakozott országszerte. A jótékonysági akció keretében, amely a közösségi oldalon zajlik december 1-ig licitálhatnak a felajánlók képekre, szolgáltatásokra és sport relikviákra.

Kisalföld.hu

Jótékonysági gyűjtést szervez Kránitz Roland, melynek keretében közel 400 fotóra és sportrelikviára lehet licitálni december 1-jéig.

Fotó: Szalay Károly

A jótékonysági fotós licit az elmúlt három évben nagy sikert aratott, és tisztességes bevételt hozott a rászoruló családoknak és alapítványoknak. A sikeren felbuzdulva, immár hagyományosan idén is jótékonysági gyűjtést rendeznek a fotósok Kránitz Roland szervezésével. A korábbi évekhez hasonlóan nem csak Győr-Moson-Sopron vármegyéből, de az ország minden pontjáról csatlakoztak alkotók az akcióhoz, amelynek keretében a közösségi oldalon online bocsájtják licitre a képeiket és miegymást. A bevételét idén a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és egy rászoruló család kapja. A licitek, melyek hatezer forintról indulnak december 1-én zárulnak.

- Országszerte rengeteg kiváló fotós fogott össze, hogy szebbé tegyük a karácsonyt és örömet szerezzünk. Idén rekordszámú felajánlás érkezett, így közel négyszáz fotóra lehet licitálni, illetve sport relikviákra. Azonban a korábbi évekhez képest rosszul állunk, sokkal kevesebb licit érkezik. Ezért törekszünk arra, hogy minél többekhez eljusson a kezdeményezésünk - mondta el Kránitz Roland.

Habkarton nyomtatva

- Évekkel ezelőtt a jótékonysági akciót azért hoztam létre, hogy egy rászoruló családot támogatni tudjak, így ők minden évben, karácsony alkalmával adományt kapnak. A gyermekmentő alapítványt már tavaly is támogattuk, idén pedig a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal egészült ki a lista. Azt gondolom, hogy mindennemű támogatást érdemelnek a gyermekek, ezért is esett rájuk a választás - részletezte a természetfotós. Hozzátette, a győztes licitáló habkartonra nyomtatva kapja meg a képet 30x40 méretben. A gyűjtés fővédnöke Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere, a védnöke pedig dr. Szikszai Zoltán főorvos.

Idén is sok győri csatlakozott Kránitz Roland jótékonysági fotós akciójához. Többek között Roll Péter és Vehofsics Erzsébet Zsóka fotóművészek. Tálos Péter fotóművész és lánya Tálos Kincső fotográfus, valamint Kapcsándi Zsuzsanna és Hegedüs Erika fotósok.

A licitoldalon nem csak képek vannak, hanem sport relikviák is vannak, köztük egy kézilabda, amit a győri kézis lányok, az Audi ETO csapata írt alá.

A szellőrózsa a kedvence

Kapcsándi Zsuzsa, győri fotós több fényképét ajánlotta fel jótékony célra. 

- Harmadik alkalommal veszek részt a Fotósok Jó Célért összefogásban. Idén több mint 10 természet és makro fotót választottam ki - kezdte lapunknak Kapcsándi Zsuzsa, aki a projekt győri koordinátora is. A fotózás iránti szenvedélye a természetben kezdődött, 2020-ban vette meg az első fényképezőgépét. Mindig is szeretett kattintgatni és megörökíteni a pillanatokat. Azóta a Győri Fotóklub tagja és profi csapatban dolgozik.

Kapcsándi Zsuzsanna győri fotós harmadik alkalommal vesz részt a jótékonysági akcióban.
Fotó: Csapó Balázs

Az idei licitre többnyire virágfotókat válogatott össze, melyek közül a szellőrózsa a kedvence. Rendszeresen pályáztatja alkotásait, melyekre egyre több a pozitív visszajelzés és elismerés érkezik. 

- Azért is tartom fontosnak az ilyen és ehhez hasonló összefogásokat, rászorulók, segítő alapítványok támogatását, mert egyre nehezebb időszakot élünk. Tavaly állatmenhelyeket is támogattunk, idén viszont a gyerekekre helyeztük a hangsúlyt - emelte ki Kapcsándi Zsuzsanna győri fotós.

Csupa elismert alkotás

Hegedüs Erika közel 20 fotóját ajánlotta fel a Fotósok Egy Jó Célért összefogásban. Főként természet és épületfotók kerültek a válogatásba, vannak köztük téli és őszi hangulatot idéző pillanatok, illetve Győrt megörökítő alkotások.

Hegedűs Erika győri fotós először csatlakozott a fényképészek ünnepi összefogásához.
Fotó: Csapó Balázs

- Ez az első alkalom, hogy részt veszek a jótékonysági liciten. Nagy megtiszteltetés, hogy kezdő fotósként ilyen nagy nevek mellett lehetnek ott az alkotásaim. Örülök, hogy sorra érkeznek a tétek és egyre több fotó talál gazdára. Azért is van ennyi kép, hogy mindenki kedvére tudjon válogatni és licitálni. Én az alapján szemezgettem a fényképeim közül, hogy melyiket tudnám szívesen elképzelni akár a nappalim falát. Ez jó döntésnek is bizonyult - fejtette ki Hegedüs Erika, aki 3-4 éve kezdett el fotózni, de már több alkotása kapott díjat a Győri Fotóklub házi versenyén és országos megmérettetésen. Ezt is figyelembe vette a fotók válogatásának, hogy csak olyat ajánljon fel, amit már elismertek. 

Erika azt mondja, ha jövőre is megszervezik a jótékonysági licitet, biztosan ismét csatlakozik, mert remek kezdeményezésnek tartja, hogy a szakmabeliek így segíthetnek a rászorulóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában