Színes kavalkád

2023.10.07. 19:37

Tökfesztivál tizenhetedszer Jánossomorján - fotókkal

Igazán színes kavalkád fogadta a jánossomorjai Balassi Bálint Művelődési Házba érkezőket szombaton: terménykiállítás, ételkóstoló, töklámpás faragás, gyerek kézműves foglalkozás várta a vendégeket.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Az évek folyamán egyre gazdagabb programmal várják a tökfesztiválra érkező vendégeket. Lacknerné Fördős Klára, a művelődési ház intézményvezetője tájékoztatása szerint tizennyolc éve szervezték meg először a programot, mely most a tizenhetedik (egy év a pandémia miatt maradt ki).
Sokan összefogtak a rendezvény sikeréért: a Társaskör mellett a helyi iskola és óvoda, a nyugdíjasklub, a Lions klub is hozzájárult a program színesítéséhez, de magánszemélyek is. 

Sokan hozták el legszebb terményeiket, termékbemutató, sütemény és ételkóstoló mellett  keresték a legjobb tökös ételeket. Annak is hagyománya van, hogy a Napsugár Gazdabolt szelfipontot alakít ki, az ősz hangulatát idézve, de a művelődési ház előtti díszek is kiemelendőek. 

Az eseményen adták át a "Szép közterület díjakat", melyből mintegy hetven talált gazdára.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában