Hallgatók és oktatók

2023.10.18. 13:46

Soproni egyetemista fiatalokat hívnak gyaloglásra

A Soproni Egyetem országosan meghirdeti „Sétálj velünk Selmecig!” programját, amelyhez bármely hazai felsőoktatási intézmény bármely szakos hallgatója és oktatója szabadon csatlakozhat.

Kisalföld.hu

Az egyetemi programot a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében zajló Világ Gyalogló (Hó)nap egészségmegőrző program keretében indították el. Fő célja a mozgás megjelenése a mindennapokban. A csodás színekben pompázó őszi erdő látványa kitűnő feltöltődést nyújt, a közösségben való aktív gyaloglás pedig élményekkel gazdagít. A régi selmeci alma materhez, ami ma Szlovákia területén található, még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányai­kat. Emlékük előtt tisztelegve október 1–31. között mindenkit lépésgyűjtögetésre buzdít az Herman Ottó Szakkollégium. A Soproni Egyetem főépülete és a régi Selmeci Akadémia otthona 262 kilométerre fekszik egymástól közúton. Ez hozzávetőlegesen 355.405 lépésnek felel meg, ami azt jelenti, hogy napi 12 ezer lépést megtéve egy hónap alatt akár oda is lehetne érni. Az ilyen intenzitású gyaloglás nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez is. 

A program végén az összegyűlt összes lépésszám alapján kiszámolják, hogy azok virtuálisan milyen szénlábnyom-meg- takarítást eredményeztek volna más közlekedési eszközök elvi használatához képest. A részvételre mobiltelefonra vagy okos- eszközre telepített lépésszámláló alkalmazásával van mód. Október végén a havi összes lépésszámot önbevallás útján lehet feltölteni az egyetem honlapján található regisztrációs felületre, legkésőbb november 10-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában