Izzadni a végsőkig

2023.10.27. 19:45

Nem akármilyen versenyt rendeznek Győrben - Hazánk legjobb szaunamesterei vetélkednek egymással - videó, fotók

Az ország legjobb szaunamesterei mérik össze tudásukat a hétvégén az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben. A tizenhat versenyző rangos nemzetközi bírák előtt méri össze a tudását, akik Csehországból, Japánból, Dániából, Lengyelországból érkeztek, hogy értékeljék a szeánszokat.

Dániel Viktória

A győri verseny résztvevői az első szaunázás előtt. Fotók: Rákóczy Ádám

  • Pénteken kezdődött és vasárnap estig tart Sauna Herbal Cup magyar fordulója.
  • A verseny két részből áll, az egyik a herbal program, mely során a szaunamester a friss gyógynövényekkel, a zenével, a legyezéstechnikával és a hőmérséklet szabályozásával együttesen ér el egy harmonikus élményt.
  • A másik pedig egy bőrápoló program a gőzben, ahol szintén természetes anyagokból készült készítményekkel érnek el egészségtámogató hatást.
  • A két rész pontszámait összesítik és a két legmagasabb pontszámot elérő versenyző képviseli majd Magyarországot a prágai döntőben.

– A szauna világban minden szem Magyarországra szegeződik most – fogalmazott Zelenak János a magyarországi Sauna Herbal Cup főszervezője. – A hazai forduló rendkívül emlékezetes, mivel egyrészről ebben a kiváló új szaunában rendezhetjük Győrben, másrészt pedig mivel rendkívül nagy tekintélyű zsűri fogadta el a meghívásunkat. Itt van többek közt, a versenysorozat alapítója, egy hatszoros bajnok dán szaunamester és a japán szauna szövetség elnöke és alelnöke. Ők a bíráskodás mellett megfigyelőként is részt vesznek a versenyen, ugyanis jövőre Japán, első nem európai nemzetként csatlakozik a versenysorozathoz.

Zelenak János elmondta hogy az elmúlt években robbanás szerűén megélénkült a hazai szauna kultúra. – 2016-óta a rendszeresen szaunák száma évről – évre megduplázódik Magyarországon. Egyre többen keresik a profi szeánszokat is. Baráti társaságok közös programként járnak szauna szeánszra, ráadásul a következő reggelen itt másnaposság helyett energiával telve ébrednek. A hazai mesterek is egyre jobbak, már a világ élmezőnyében is vannak magyar szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában