Kalandok

2023.10.02. 17:48

Mesés sétálót avattak Nagyszentjánoson - fotók

Szentjános Bogi sétálójának keresztelték Nagyszentjánoson a népmesék világába kalauzoló sétálókönyvét. Az országban a tizedik sétáló átadóját szombaton tartották a településen. Így Győr-Moson-Sopronban Lébény és Koroncó után Nagyszentjánosnak is van saját sétálója.

Simon Roberta

Fotó: Simon Roberta

- A népmesék világnapján egy újabb ötletünk és kezdeményezésünk valósult meg, amely hazánkban a 10. virtuális mesesétány. Az ötlet és az informatikai háttér Kiss Bence és Kiss-Bakucz Orsolya műve, akik a DiDi - Diósdiak Diósdért - Egyesülettel váltak egymás partnereivé a nagyszentjánosi Baba-mama Klubbal - hangsúlyozta Bokon Viktória, helyi ötletgazda. Nagy segítségemre volt a megvalósításban Burczné Kollár Anna, Cser-Dani Eszter, Markoticsné Góbor Linda és Zelenák Noémi is. Külön öröm volt számomra, hogy a község pedagógusai vállalták a "mesemondó" szerepét és az ő hangjukon szólalnak meg a kedvenc népmeséink - tette hozzá Viktória. Az egyik lelkes apuka, Mohácsi László pedig drónfelvételeivel támogatta a sétányt.

A sétálóhoz csak okostelefon kell, hogy a hat állomás egyikén a QR kódot leolvasva már indíthassuk is a mesét. - Az állomásokat úgy terveztük meg, hogy a település minden részét lefedjük, így kicsit kirándulhatnak is a környéket a résztvevők. Illetve nem titkolt szándékunk volt, hogy kicsit közelebb hozzuk a lakóparkos és a falubeli családokat - fejtette ki Bokkon Viktória, akitől azt is megtudtuk, hogy mindig szeretnék frissíteni a sétáló mesegyűjteményét. Téli időszakra az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó tartalmakat szeretnének feltölteni.

A szombati átadón - A Komatál Kör pogácsával és mézes sütivel lepte meg a résztvevőket, és a vendégek általuk varrott és hímzett levendulapárnácskákat kaptak. A levendula learatása és betakarítása a Nefelejcs Nyugdíjas Klub érdeme.  Erzsi néni pedig tüneményes papírszínház előadást tartott, A kiskakas gyémántkrajcárja a kicsiket és a nagyokat is lenyűgözte.

Szentjános Bogi sétáló állomásai:

1. Bogár élménypark - Vasút utcai játszótér
2. Keresztes Úti pihenő - Templomkert
3. Bogártan, tudások sarka - Árpád utca 13, Iskola
4. Cserebogár Aréna - Sportpálya, Attila utca
5. Pillangóhatás liget - József Attila utcai játszótér és sportpark
6. Erdei bogérszusszanó - Erdőszél Lakópark játszótér

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában