Decathlon Bringás Nap Koroncó felfedezésével

2023.09.28. 06:52

Tekerj A Zöldbe! - Győr-Koroncó kerékpártúra

Október 1-jén a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét különleges program kínálkozik a győri hobbikerékpárosok számára. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várják a jelentkezőket.

Kisalföld.hu

Tekerj a zöldbe! - Illusztráció: pixabay.com

Reggeli indítás a Barkasban

A túrára indulók szombaton reggel 9 órakor találkoznak a győri vidéki buszpályaudvaron újonnan megnyílt, különleges Barkas-dizájnos Pedro Pékségnél. Itt a kerekezőket friss pogácsával várják, majd a megreggelizett csapat innen indul tovább a Győr határában található Decathlon áruházba.

Decathlon Bringás Nap rengeteg programmal, akciókkal

A túrázók első állomása a Decathlon lesz, ahol egy nagyszabású bringás esemény résztvevői lehetnek. Itt lehetőség lesz a kerékpárok ingyenes szakszervizelésére, beállítására, ezen felül számos érdekes bringás program és óriási akciók várják a kerékpárosokat.

Fedezzük fel Koroncót!

A csapat Gyirmóton keresztül indul tovább Koroncóra, ahol a helyi polgármester, Radicsné Kincses Mária kalauzolása mellett tekintheti meg a térség értékeit. A túrázók megismerkedhetnek a település hitéletének központjával, a különböző építészeti stílusokat egyesítő Szent Anna katolikus templommal, illetve annak történetével. Idén nyáron avatták fel a minden igényt kielégítő Koroncói Sportközpont új létesítményeit. A modern öltöző és a száz férőhelyes lelátó igazi büszkesége a településnek, a helyi sportbarátoknak, szurkolóknak. A túra során a kerékpárosok ide is ellátogatnak.

Emlékezés a hősökre

A kerékpáros program tagjai felkeresik azt a Hősi Emlékművet, amelyet az 1848-as forradalom és szabadságharc 100. évfordulójára állíttatott a település. Az alkotás egyaránt megemlékezik meg az 1848-as eseményekről, a két világháború helybéli áldozatairól, illetve a Rákóczi-szabadságharc koroncói csatájáról. Ezúttal is a túrázókkal kerekezik Molnár Zsolt színművész, aki versekkel, idézetekkel készül a programra.

Igazi ritkaság a koroncói sárkápolna

A túra egyik különleges állomása a haraszti kápolna, melyet a helyiek „sárkápolnának” neveznek. A különleges, hazánkban alig már található építmény igazi történelmi emlék, amelyet a török hódoltság alatt emeltek. A fa keretű kápolnák falait vessző sövénnyel borították be, amelyet aztán a helyi gyerekek sárral tapasztottak. Ma ilyen „paticsfalú” kápolna már csak egy van.

A település másik látványos történelmi emléke az úgynevezett Bognár Kocsma. A ma múzeumként működő nádfedeles épület számos tárgyi emléket őriz a település életéből.  

Ezen kívül a bringások felfedezhetik még Sokorói-Bakony-ér természetes környezetét, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület bázisát, a Rézágyú Pálinkafőzdében pedig egy kis kóstolót kaphatnak a helyi főzésű nedűkből. A kerékpárosokat emellett nagyszerű ebéddel, borsólevessel és paprikás csirkével várják a helybéliek.

Emlékérem a jól teljesítőknek  

Koroncóról a kerékpárosok négy óra tájban indulnak vissza a Decathlonba, ahol átvehetik a napi teljesítményükért járó „Túrateljesítési Érmet”. Ezzel ér véget a túra, amely valóban izgalmas, színes programot kínál minden hobbikerékpárosnak.

A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat koroncói rendezvényéről, programjairól a szervezők további részletekkel szolgálnak a győri kerékpáros portálokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában