Programajánló

2023.09.21. 09:00

Füvészkert - Fűszerillatú órákat tartanak a Lenck-villa közösségi fűszerkertjében Sopronban

Szeptember 22-én pénteken 17-18 óra között bemutatót tartanak a Soproni Múzeum munkatársai a felcseperedett és aratásra kész növényeikről a Zöld Kezek Egyesülettel karöltve.

Kisalföld.hu

• A kötetlen együttlét alatt gasztroszakemberek mesélnek a szörpfőzésről és a peszto készítés alapjairól.
• Az érdeklődők megismerkedhetnek a villa kertjében található fűszer-, és gyógynövényekkel, hasznos tanácsokkal gazdagodhatnak a fűszerek ültetésétől a szárításáig.
• Valamint fűszersót, illatos levendula-cukrot készíthetnek a jelenlévők dörzsmozsárral.

Fotók: Soproni Múzeum

Ezzel az eseménnyel megnyílik a közösségi fűszerkert a Lenck-villában, amely bárki számára elérhető lesz, amennyiben az ügyeleti napokon részt kíván venni a közösségi kertészkedésekben.

A Soproni Múzeum munkatársainak iránymutatásával, nem csak ültetni lehet. Aki tevékenyen részt vesz a kert életében, természetesen vihet haza a megtermett fűszerekből. Önkéntesnek is lehet jelentkezni. 2 magaságyás lesz megművelhető, míg egyet fenntartanak az iskolások részére, akik „fűszerórákra” érkeznek. További részletek a Lenck-villában dolgozó munkatársaktól kérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában