Két keréken szép az élet

2023.08.28. 08:04

Vénekre túráztak a Győr környéki kerékpárosok - Elbringáztak megnézni a zsilipelést - fotók

A rekkenő hőség ellenére húszan is nyeregbe pattantak, hogy a Bringamánia Győr szervezésében megnézzék a zsilipelést a Véneki Műtárgynál szombaton.

Kisalföld.hu

A csapat már korábban 13-ai túrája során szerette volna  megnézni a torkolati műtárgyat, de az akkori magas vízállás miatt a zsilipkapuk nyitva voltak. Most azonban  az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság jóvoltából nagyjából húsz Kormárom felől érkező kishajó zsilipelését figyelték meg a biciklisták.

 

- A családbarát, jóminőségű kerékpárútra tervezett túránkra jöttek Komáromból, Ácsról, de még Szombathelyről is kerékpárosok. - mondta Laposa Tibor, főszervező - Az Audi Arénától indultunk, néhányan Győrszentivánnál csatlakoztak a csapathoz. A Gönyűi-erdőben érdeklődve hallgatták az egykori Ágyúgyár lőterének történetét és történelmét.

 

A mostani 38 kilométeres táv után a győri kerékpáros közösség szeptemberben a Fertő tóhoz és Felvidékre is készül sztrapacskát és szűretlen sört kóstolni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában