3 nap a Páneurópai Piknik emlékére

2023.08.18. 22:19

Soproni Piknik a belvárosban - A Blue Cafe és a Ganxsta Zolee és a Kartell nyitották a bulit + Fotók

Háromnapos, ingyenes könnyűzenei programsorozat kezdődött pénteken a Várkerületen a Páneurópai Piknik 34. évfordulója és az államalapítás ünnepe alkalmából. Sztárfellépők, családi programok, sörkülönlegességek, gyermekjátékok és kézműves vásár várja az érdeklődőket.

Bódvai Ildikó

Fotó: Szalay Károly

Ganxsta Zolee és a Kartel, Cooky dj, valamint a dumaszínházas Ács Fruzsina fellépésével vette kezdetét az augusztus 18-tól 20-ig tartó Soproni Piknik. A koncertek és más események mindhárom napon ingyenesen látogathatók. A zenei programok két helyszínen zajlanak, a nagyszínpadot az Ikvahíd-csomópontban, az úttesten helyezték el, a Bástyagödörnél egy kisebb, pódiumszínpadot állítottak fel.  

A rendezvény a soproni önkormányzat hivatalos programja. Farkas Ciprián polgármester pénteken két koncert között, a nagyszínpadról köszöntötte a soproniakat és az ide látogató turistákat, jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánva. 

Attrakciókból nem lesz hiány, hiszen ebben a három napban a koncertek mellett közel száz vendéglátóegység és gazdag kézműves felhozatal várja a szórakozni vágyókat. A rendezvényterület a Torna utcától az Ikvahíd-csomópontig tart. Itt végig a gyalogosoké a Várkerület, a gépkocsiforgalmat elterelték és ideiglenesen a kerékpárút sem használható. A helyi járatos autóbuszok is terelt útvonalon közlekednek egészen hétfőig.  

A zenei felhozatal rendkívül változatos, a felnőttekre és a gyerekekre egyaránt gondoltak a szervezők. 

A Dreher-nagyszínpadon szombaton délután 5 órakor elsőként a Passion Project, 7-kor a Follow the Flow, 9-kor pedig Kowalsky meg a Vega mutatkozik be. 
Vasárnap 5 órától szintén a nagyszínpadon ad koncertet a 10 éves jubileumát ünneplő, soproni Pair o’ Dice zenekar, őket a Margaret Island követi, majd pedig Geszti Péter slágereivel zárul augusztus 20-án este az ünnepi hétvége. A gyerekprogramok szombaton és vasárnap is a Bástyagödörnél lesznek, ahol mások mellett a Kámfor bábszínház és a Langaléta garabonciások szórakoztatják a kicsiket.

Repohár 300 forintért

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a környezettudatosság jegyében a rendezvény területén nem használnak egyszer használatos műanyag poharakat. Az italokat, beleértve a sört és a hosszú fröccsöket is, az idén debütált rendezvénypohárba, avagy szalamandrapohárba töltik. A pohárból nem kell minden alkalommal újat venni, lehet ugyanabba kérni az italt. Természetesen otthonról is vihet magával bárki saját repoharat. 

A szalamandrapohárért 600 forintot számolnak fel a Soproni Pikniken, és aki nem akarja megtartani 300 forintért visszaválthatja a Hűségkút közelében található rendezvénypavilonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában