Szerelem az aratás idején

2023.08.27. 16:33

Különleges eljegyzés - Lánykérés traktorok között Mosonszentmiklóson - fotók

Mosonszentmiklós határában, egy gabonatarlón mondott igent szerelmének Szabó Angéla. Kalányos Martin traktorok között várta barátnőjét. Hangulatos eljegyzés volt.

Kisalföld.hu

Angéla és Martin az eljegyzés után. Fotók: Erdős Zsolt

Rendhagyó leánykérés történt a közelmúltban Mosonszentmiklóson.  Azaz a mosonszentmiklósi határban. A maglócai Kalányos Martin ugyanis "kint a pusztán" kérte meg mosonszentmiklósi szíve választottja kezét. A helyszín persze nem véletlen, ahogy az sem, hogy Szabó Angélát Martin traktorok között várta a tarlón.

Martin és Angéla 2017. szeptemberében ismerték meg egymást. Egy munkaruházati boltban találkoztak először. Később pedig az is kiderült, hogy évfolyamtársak a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában. Így kezdődött közös történetük, melynek fontos állomása lett a mosonszentmiklósi határ.2017-ben még csak 15 évesek voltunk.

Fotók: Erdős Zsolt

A fiatalok szeretik a mezőgazdaságot, az állatokat. Otthon állattartással és kertészkedéssel is foglalkoznak hobbiként. Martin a csornai Mezőképző Kft-nél dolgozik traktorosként, Angéla egy győri üzletben csoportvezető.

És hogy hogyan is jött ez a "fura" a lánykérés?

- Úgy gondoltam, hogy mivel a mezőgazdaság az életünk és innen indult el a közös jövőnk, ehhez illő lánykérést tervezek-mondta a kisalfold.hu-nak Martin. - A munkahelyemen segítették megvalósítani az ötletemet, amit nagyon köszönök főnökeimnek, családjuknak és a csapatnak, akik támogattak. Az esküvőt a fiatalok pár év múlva tervezik. Addig is szeretnének sokat utazni és közben tervezni a közös jövőjüket.

 

Visszatérve a mezőgazdaságra, Martin még elmondta, hogy már a nagyszülei is állattartással és növénytermesztéssel foglalkoztak. "Papám már pelenkás koromban a traktorba ültetett maga mellé, innentől nem volt kérdés, hogy mivel is szeretnék foglalkozni. A hobbim a munkám. Jelenleg, ahol dolgozom, megbecsülnek, és jó a csapat, olyan mintha a családommal dolgoznék" - újságolta az ifjú vőlegény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában