Egész napos programok

2023.08.15. 09:52

Karitásznapot tartottak Sopronnémetiben

Kisalföld.hu

A gyerekeket színes programok várták. Fotó: Jézus Szíve karitász

Sopronnémetiben, a Keszeg-ér partjára szervezett karitásznapot a csornai Jézus Szíve Karitászcsoport. Tizennyolc gyerek és csoport önkéntesei vonattal utaztak a faluba, ahol egész napos programok várták a résztvevőket. 

Winkler Zsolt, a csornai Jézus Szíve-templom plébánosa köszöntötte a gyerekeket, majd rövid imádság és tízórai után kezdődött a nap. Volt mesesarok, zeneház, barkácsolás, kenuzás és vízibiciklizés. Ebéd után a sopronnémeti katolikus templomba sétált el a csoport. A Szent András-templomot Zsolt atya mutatta be és beszélt a gyerekeknek többek között az egymás iránti szeretet fontosságáról, ami nemcsak a templomajtón belül, hanem azon kívül is életük szerves részének kell lennie. Délután még ügyességi vetélkedőn vettek részt, majd szalonna- és mályvacukorsütéssel zárták a napot. 

A karitásznapot a sopronnémeti önkormányzat és a Sopronnémeti Község Jövőjéért Egyesület a helyszínnel támogatta, a Győri Egyházmegyei Karitász anyagilag segítette a rendezvényt. A gyerekek ebédjét Nagy Imre csornai étterme biztosította. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában