kisalfold.hu videó

2023.07.18. 15:44

Játékokkal lepték meg a napközis kisdiákokat Sopronban - Fotók, videó

Évről-évre egyre több család veszi igénybe nyári napközit, ami nem csak megoldást nyújt a gyermekek felügyeletére, de tartalmasabbá is teszi az általános iskolások szünidejét, akik számtalan színes és szórakoztató programon vesznek részt.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

Az idei nyári szünet alatt a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI épülete ad otthont a napközinek, amit a Soproni Tankerülettel együtt szervezett meg az önkormányzat. Az általános iskolások számára biztosított napközit július 3. és augusztus 18. között, összesen 7 héten keresztül vehetik igénybe azok a családok, akik a gyermekük felügyeletét nehezebben tudják megoldani a szünidő alatt.

A napközis felügyeletet, ami sokkal több, mint egy gyermekmegőrző évről-évre egyre több család veszi igénybe, idén pedig hetente mintegy 250 gyermek fordul meg az iskolában. 

– Sopronban minden évben biztosítjuk a Soproni Tankerülettel közösen a nyári napközit, amire az önkormányzat mintegy 30 millió forintot fordít. A részvétel ingyenes, csupán a napi háromszori étkezést kell megtéríteni. Természetesen azoknak a gyermekek, akik év közben kedvezményesen vagy térítésmentesen étkezhetnek azoknak most is lehetőségük van rá - részletezte Farkas Ciprián polgármester, aki kedden Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel együtt látogatott el a napközibe, ahova nem üres kézzel érkezettek. A városvezetők ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan számtalan kültéri és beltéri játékszerrel lepték meg a kisdiákokat, akik azonnal játékba is kezdtek azokkal az iskola udvarán.

A nyári napközi alatt a diákok nem csak a tanteremben és az udvaron töltik az idejüket, hanem tartalmas programokat szerveznek nekik. Kiránduláson vesznek részt, a múzeum valamennyi kiállító terét meglátogatják, de moziba és strandra is mennek.

- Próbálunk minél színesebb programokat összeálltani. A gyerekek a múzeum segítségével az új múzeum negyedet és a Pékmúzeumot látogatják meg, aztán járunk Balfon, ahol különböző foglalkozásokon vehetnek részt a diákok, valamint dűlőtúrán, de megnézzük a nagycenki kastélymúzeumot is. Azoknak a gyerekeknek, akik nem az iskolánk tanulói kialakítottunk egy poncichter negyedet, hogy megismerhessék a város ezen történelmi múltját - mondta el Varjaskéri Anita a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazgatóhelyettese.

- Voltunk moziban és mentünk a rendőrségre és a tűzoltóságra is, ahol sok mindent megmutattak. A tűzoltóság nagyon tetszett, és annak ellenére, hogy nincsennek itt az osztálytársaim sikerült sok barátot szereznem - osztotta meg tapasztalatait a 4. osztályos Pálfi Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában