Jó hangulatú találkozás a Mosoni-Duna partján

2023.07.29. 13:06

Civil Pikniket tartottak az összetartásért Mosonmagyaróváron - fotók

Civil Piknikre gyűltek össze a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség tagszervezetei szombaton a Mosonban, a Mosoni-Duna partján. Díszoklevéllel és ajándékkal köszönték meg a leköszönő alelnök, Faddi-Horváth Pál majd két évtizedes tevékenységét.

Mészely Réka

A színpadon egymást váltották a tagszervezetek kulturális csoportjai, így többek között a Lajta Néptánc Egyesület, Haller Mazsorett csoport, az Okay Dance tánccsoport vagy a Nosztalgia Baráti Kör. A Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület és a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete ebéddel készült a résztvevőknek. Fotók: Kerekes István

Jó hangulatú találkozás helyszínéül szolgált szombaton a Mosoni-Duna part a mosoni városrészben. A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség Civil Piknikre várta tagszervezeteit, amelyek közül többen kapcsolódtak be a nyári programba.

– A Mosonmagyaróvári Civil Szövetséget 2005-ben a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Tallós-Prohászka István Művészeti Egyesület azzal a céllal, hogy egyfajta reprezentatív szervezetté váljon. A szövetség mára negyvennyolc tagot számlál, közülük harmincnyolc rendes és tíz pártoló tag. A város 220 civil szervezetéből a legkülönbözőbb tevékenységi körű tagjaink vannak a kulturális, településfejlesztéssel, sporttal egészségvédelemmel foglalkozóktól a természetvédelem témaköréig – hangsúlyozta Nagy Sándor elnök, aki kezdetek óta irányítja a szövetséget.

Kiemelte: jó kapcsolatot ápolnak a helyi önkormányzattal és városvezetéssel, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által működtetett Győr-Moson-Sopron vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal, melynek alirodáját működtetik a Pacsirta utca 14. szám alatt. Nagy Sándor felhívta a figyelmet: hétköznap 9-14 óra között civil jogi, pályázati tanácsadás, pénzügyi, szervezetfejlesztési kérdésekben kereshetik a munkatársakat a mosonmagyaróvári és környékbeli civil szervezetek. Egyik legnépszerűbb szolgáltatás mára a civil könyvelés.

Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester köszönetet mondott Nagy Sándornak a tizedik Civil Piknik megszervezéséért és a szövetségbeli tevékenységéért.

– Mosonmagyaróváron a civil szervezetek kivételezett helyzetben vannak, köszönet a Mosonmagyaróvári Civil Szövetségnek a koordinációért – emelte ki az alpolgármester.

Díszoklevéllel és ajándékcsomaggal köszönték meg a tisztségéből leköszönő Faddi-Horváth Pál alelnök munkáját, akinek helyét Patonai Gábor vette át.

– Amikor alelnök lettem, hat tagja volt a szervezetnek, mára közel 5-6000 ezer embert fog össze a szövetség, melyért közel két évtizeden keresztül aktívan tevékenykedtem társadalmi munkában – szólt az egybegyűltekhez a leköszönő alelnök, megjegyezve, hogy a Civil piknik az összetartozás jelképe. Bemutatkozott az új elnök is, Patonai Gábort sokan civil szervezetek könyvelőjeként ismerik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában