Vidámnak lenni jó!

2023.05.25. 16:12

Negyedszer szervezett humorfesztivált a Levéli Nyugdíjas Egyesület - fotók

Vidámnak lenni egyszerűen jó! Így köszöntötte Domonkos Vincéné Eta, a vendéglátó Levéli Nyugdíjas Egyesület elnöke a humorfesztiválra érkező vendégeket, akik húsz produkciót tekinthettek meg.

Mészely Réka

A humorfesztivál első fellépői éppen a vendéglátó nyugdíjas egyesület tagjai voltak, akik egy falugyűlés vidám pillanatait elevenítették meg, sok aktualitással. Fotó: Kerekes István

A régmúlt időktől aktuális témákig egyaránt megihlette a színpadra lépő nyugdíjasokat csütörtökön a levéli kultúrházban szervezett humorfesztiválon. Amint azt Radák Tamás, a helyi kultúrház vezetője elmondta, ezúttal tizennyolc település képviseltette magát, ugyanis érkeztek vendégek Ásványráróról, Bezenye-Paprétről, Csornáról, Ekecs-Apácaszakállasról, Győr-Ménfőcsanakról, Hegyeshalomból, Jánossomorjáról, Károlyházáról, Kunszigettől, Lébényből, Máriakálnokról, Mosonmagyaróvárról, Mosonszentmiklósról, Mosonszolnokról, Mosonudvarról, Petőházáról, Tápról és Levélről egyaránt.

Domonkos Vincéné Eta egyesületi elnök a Levéli Sziporka Díjjal, amit minden bemutatkozó átehetett. Fotó: Kerekes István

– 2018-ban szervezett az akkor 25 éves Levéli Nyugdíjas Egyesület először humorfesztivált, és azóta is örömmel rendezik meg a megyei rendezvényt – hangsúlyozta Kiss Béla levéli polgármester. 

"Humor nélkül lehet élni, de nem érdemes" – tette hozzá a faluvezető, aki szerint most méginkább fontos a jókedv.

Domonkos Vincéné Eta, a vendéglátó nyugdíjas egyesület elnöke arról beszélt, hogy ezúttal tizenhárom klub húsz műsorszámmal jelentkezett, hét egyesület pedig nézőként regisztrált a teltházas rendezvényre.

– A humor és a nevetés az emberi élet fontos része. A humor stresszoldó hatása is ismert, nagyon hatásos a stresszforrások kezelésében, összehozza az embereket, boldog és meghitt pillanatokat ajándékoz nekünk

 – fogalmazott az egyesületi elnök.

A nyugdíjasok sorra léptek fel egyénileg, párosan vagy éppen csoportosan, több műfajban, megnevettetve a közönséget. Valamennyien emléklapot és Levéli Sziporka Díjat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában