Vörös és fehér

2023.05.26. 17:43

Megválasztották Hegykő borát

A Soproni Borvidék termelői 49 tételt neveztek. A szakemberek által fehér- és vörösbor kategóriában legmagasabbra pontozott 3-3 tétel került a település intézményeit, civil szervezeteit, vendéglátó helyeit reprezentáló 25 fős társadalmi zsűri elé.

Bódvai Ildikó

Fotó: Szalay Károly

Szent Orbán a szőlőművesek, kádárok, kocsmárosok patrónusának napján tartották Hegykőn a hagyományos borversenyt. Itt választották meg Hegykő Község Borát, ami aztán megtalálható lesz a település rendezvényein, vendéglátóhelyein, sőt még a kisboltban is. Az idegenforgalmáról híres Fertő parti település ezzel is szeretne részt venni a Soproni Borvidék népszerűsítésében és piacot teremteni az itt termelt kiváló boroknak. Másrészt Hegykőt is népszerűsítik a felmatricázott borok, amik a világ minden tájára eljutottak már az itt megforduló turisták jóvoltából.

A Tornácos Lifestyle Hotel borteraszán tartott versenyre a Soproni Borvidék termelői 49 tételt neveztek. A szakemberek által fehér- és vörösbor kategóriában legmagasabbra pontozott 3-3 tétel került a település intézményeit, civil szervezeteit, vendéglátó helyeit reprezentáló 25 fős társadalmi zsűri elé. 

Az anonim választás eredményeként a Hegykő Község Bora címet egy esztendőn át az Iváncsics Borászat 2019-es Zöld Veltelinije és 2019-es Cabernet Franc-ja viselheti.

A verseny lebonyolításáért Lukács Szabolcs korábbi országos sommelier bajnok felelt. A szakmai zsűri elnöke Molnár Tibor volt, tagjai Faragó Dorottya, Hauer Erik, Károlyi Gyula, Nemes Attila, Sárosi Miklós, dr. Sztancs György és Varga Tamás.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában