Vörös és fehér

2023.05.26. 17:43

Megválasztották Hegykő borát

A Soproni Borvidék termelői 49 tételt neveztek. A szakemberek által fehér- és vörösbor kategóriában legmagasabbra pontozott 3-3 tétel került a település intézményeit, civil szervezeteit, vendéglátó helyeit reprezentáló 25 fős társadalmi zsűri elé.

Bódvai Ildikó

Fotó: Szalay Károly

Szent Orbán a szőlőművesek, kádárok, kocsmárosok patrónusának napján tartották Hegykőn a hagyományos borversenyt. Itt választották meg Hegykő Község Borát, ami aztán megtalálható lesz a település rendezvényein, vendéglátóhelyein, sőt még a kisboltban is. Az idegenforgalmáról híres Fertő parti település ezzel is szeretne részt venni a Soproni Borvidék népszerűsítésében és piacot teremteni az itt termelt kiváló boroknak. Másrészt Hegykőt is népszerűsítik a felmatricázott borok, amik a világ minden tájára eljutottak már az itt megforduló turisták jóvoltából.

A Tornácos Lifestyle Hotel borteraszán tartott versenyre a Soproni Borvidék termelői 49 tételt neveztek. A szakemberek által fehér- és vörösbor kategóriában legmagasabbra pontozott 3-3 tétel került a település intézményeit, civil szervezeteit, vendéglátó helyeit reprezentáló 25 fős társadalmi zsűri elé. 

Az anonim választás eredményeként a Hegykő Község Bora címet egy esztendőn át az Iváncsics Borászat 2019-es Zöld Veltelinije és 2019-es Cabernet Franc-ja viselheti.

A verseny lebonyolításáért Lukács Szabolcs korábbi országos sommelier bajnok felelt. A szakmai zsűri elnöke Molnár Tibor volt, tagjai Faragó Dorottya, Hauer Erik, Károlyi Gyula, Nemes Attila, Sárosi Miklós, dr. Sztancs György és Varga Tamás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában